22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί το DuckDuckGo μπλοκάρει την Google και πουλάει τα δεδομένα μας στην Microsoft!? Πως πιάστηκε στα πράσα!

Η συνεργασία της DuckDuckGo με τη Microsoft μπορεί να έχει στοιχίσει στην εταιρεία το καθεστώς της ως υπηρεσία “χωρίς εντοπισμό”, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Όπως περιγράφει λεπτομερώς το Bleeping Computer, ο ερευνητής ιδιωτικότητας Zach Edward ανακάλυψε πρόσφατα ότι, ενώ το πρόγραμμα περιήγησης του DuckDuckGo σταμάτησε ιστότοπους όπως το Facebook και η Google από το να χρησιμοποιούν ανιχνευτές για την απόσπαση δεδομένων χρηστών, οι ιστότοποι της Microsoft – συμπεριλαμβανομένων των LinkedIn και Bing – παρέκαμψαν πλήρως αυτόν τον αποκλεισμό. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το μεγαλύτερο σημείο πώλησης της μηχανής αναζήτησης και, πιο συγκεκριμένα, υπονομεύει ολόκληρο τον λόγο ύπαρξης του προγράμματος περιήγησης απορρήτου DuckDuckGo.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Προς τιμήν της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής Gabriel Weinberg έσπευσε να παραδεχτεί ότι, ναι, το πρόγραμμα περιήγησης επιτρέπει στη Microsoft να παρακάμπτει τους αποκλεισμούς εντοπισμού μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης, και το κάνει επίτηδες. Σύμφωνα με τον Weinberg, όλα οφείλονται στη συμφωνία κοινοπραξίας αναζήτησης που διατηρούν οι δύο εταιρείες, η οποία επιτρέπει στο DuckDuckGo να χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα του Bing στις επιστροφές του. Πρόκειται για το σημαντικότερο μέρος ενός μείγματος από περισσότερες από 400 πηγές, συμπεριλαμβανομένων της Wikipedia και της Wolfram Alpha. Ο Weinberg διευκρίνισε επίσης ότι η σύμβαση αυτή επηρεάζει μόνο το πρόγραμμα περιήγησης και όχι την ίδια τη μηχανή αναζήτησης.

[affcoups id=”96582″]

Παρόλα αυτά, όταν το κεντρικό σημείο πώλησης της εφαρμογής – κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή της καταχώρησής της στο Play Store – καταλήγει στον αποκλεισμό των trackers για λογαριασμό του χρήστη, είναι δύσκολο να το υπερασπιστείς. Μετά την ανακάλυψη του Edward στο Twitter πριν από δύο ημέρες, ο Weinberg επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη Microsoft για την αφαίρεση του συγκεκριμένου όρου από τη συμφωνία, ενώ υποσχέθηκε επίσης μια ενημέρωση των καταχωρίσεων του Play Store και του App Store με μια διευκρίνιση. Ο διευθύνων σύμβουλος παρείχε επίσης στο Bleeping Computer μια δήλωση στην οποία τονίζει ότι, ενώ το πρόγραμμα περιήγησής της μπορεί να μην είναι τέλειο, εξακολουθεί να είναι πολύ πιο ιδιωτικό από τον ανταγωνισμό – και όλα αυτά ενώ διαθέτει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης. Όπως λέει ο Weinberg, το DuckDuckGo δεν υποσχέθηκε ποτέ 100% ανωνυμία μέσω του προγράμματος περιήγησης. Ας ελπίσουμε ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για την εταιρεία να είναι λίγο πιο ειλικρινής σχετικά με το τι ακριβώς παίρνουν οι καταναλωτές.

[signoff]

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο