18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το Chrome 102 έφτασε, δείτε τι νέο και βελτιωμένο περιέχει.

Στην κατάλληλη στιγμή, η Google κυκλοφόρησε την επόμενη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Chrome για επιτραπέζιους υπολογιστές. Οι χρήστες Windows, Linux και macOS μπορούν πλέον να ενημερώσουν το Chrome στην έκδοση 102 και να απολαύσουν μερικές εντυπωσιακές νέες δυνατότητες. Μαζί με ορισμένα νέα κόλπα, το Chrome 102 φέρνει ορισμένες νέες δυνατότητες και εργαλεία για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κάνουν τις εφαρμογές ιστού τους ακόμα πιο ισχυρές και φιλικές προς το χρήστη. Ως συνήθως, υπάρχουν ορισμένες διορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που διασφαλίζουν ότι το Chrome συνεχίζει να είναι ασφαλές για τα δισεκατομμύρια χρήστες του σε όλο τον κόσμο. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά – χωρίς ιδιαίτερη σειρά – τι νέο υπάρχει στην πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης για υπολογιστές της Google.

Αναδιάταξη καρτελών με συντομεύσεις

Νέο χαρακτηριστικό για τους χρήστες των Windows και macOS, είναι ότι το Chrome σάς δίνει τώρα τη δυνατότητα να αναδιατάξετε τις καρτέλες σας χρησιμοποιώντας μερικές απλές συντομεύσεις πληκτρολογίου. Για να μετακινήσετε μια καρτέλα σε εστίαση, οι χρήστες των Windows μπορούν να πατήσουν ctrl+shift και σελίδα προς τα επάνω ή προς τα κάτω και να μετακινήσουν το κακό αγόρι προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Οι χρήστες macOS μπορούν να κάνουν το ίδιο ρίχνοντας το πλήκτρο Fn στη μίξη και χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα πάνω και κάτω βέλους. Κάπως έτσι: ctrl+shift+fn με βέλος προς τα πάνω.

[affcoups id=”96582″]

Διαχείριση αρχείων Web App

Τα PWA (Progressive Web Apps) έγιναν γρήγορα ισχυρά εργαλεία στα χέρια των προγραμματιστών που θέλουν να προσφέρουν ολοκληρωμένες εμπειρίες εφαρμογών απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης. Πολλές πλατφόρμες λογισμικού χρησιμοποιούν πλέον τη μορφή εφαρμογής Ιστού ως προεπιλεγμένη μέθοδο παράδοσης και μετά από μήνες δοκιμών, οι εφαρμογές Ιστού έχουν πλέον τη δυνατότητα να είναι εγγενείς χειριστές από συμβατούς τύπους αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο αρχείο, μπορεί να επιλεγεί μια συσχετισμένη και ικανή εφαρμογή Ιστού που έχετε εγκαταστήσει για να ανοίξει και να διαχειριστεί το αρχείο. Αυτή η συμπεριφορά θα μοιάζει ακριβώς όπως όταν επιλέγετε μια εγκατεστημένη εφαρμογή για να χειριστεί έναν συγκεκριμένο τύπο αρχείου. Αυτή η επιλογή θα εμφανιστεί στο μενού “Άνοιγμα με” όταν κάνετε κλικ σε ένα αρχείο.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Καρτέλες λήψης και ελέγχου

Η νέα λειτουργία Capture Handle στο Chrome 102 δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να καταγράφουν μια δεδομένη καρτέλα και, στη συνέχεια, να ελέγχουν αυτήν την καρτέλα από ένα ξεχωριστό παράθυρο. Αυτό θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο κατά την παρουσίαση κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης. Οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν την καρτέλα παρουσίασης και, στη συνέχεια, να την ελέγξουν απευθείας από την καρτέλα στην οποία εκτελείται η σύσκεψη. Υπάρχει ένα πολύ εύχρηστο demo που έχει ρυθμιστεί εδώ, αν θέλετε να το δοκιμάσετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτή τη στιγμή αυτή είναι μόνο για Chrome, επομένως μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να υποστηριχθεί ευρέως η λειτουργία.

[affcoups id=”96265″]

API πλοήγησης

Αντικαθιστώντας το λιγότερο ισχυρό API ιστορίας, το νέο API πλοήγησης έχει ως στόχο να κάνει τις μεταβάσεις μέσω εφαρμογών ιστού λίγο πιο ομαλές. Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το API θα βοηθά τις εφαρμογές Ιστού στη φόρτωση νέων στοιχείων χωρίς να χρειάζεται να φορτώσετε ξανά ολόκληρη τη σελίδα. Αυτό θα κάνει το κλικ σε συνδέσμους και τη μετακίνηση εμπρός και πίσω στις σελίδες μια πιο φιλική εμπειρία.

[signoff]

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο