16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Bluetooth Ηχείο Tronsmart Trip και φύγαμε για διακοπές!

Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και οι περισσότεροι έχουμε μπει σε διάθεση διακοπών. Προγραμματίζουμε πού και πότε θα περάσουμε λίγες ή περισσότερες μέρες μακριά από την καθημερινότητα, δίπλα στη θάλασσα σε ένα νησί ή στο κάμπινγκ, στο βουνό μέσα στη φύση ή στο εξοχικό μας, παρέα με φίλους ή με την οικογένειά μας. Έτσι αρχίζουμε σιγά – σιγά να οργανωνόμαστε συγκεντρώνοντας τον εξοπλισμό που θα χρειαστούμε στις διακοπές. Αν μάλιστα μας αρέσει η μουσική είναι βέβαιο ότι ένα φορητό ασύρματο ηχείο είναι από τα πρώτα πράγματα που θα σκεφτούμε! Σήμερα θα παρουσιάσουμε το ιδανικό ηχείο για τις φετινές διακοπές! Λέγεται Tronsmart Trip. Έχει μικρό μέγεθος, είναι ελαφρύ, έχει μεγάλη αυτονομία που φτάνει στις 20 ώρες σε κάθε φόρτιση και είναι αδιάβροχο. Αν συνυπολογίσουμε και τη χαμηλή τιμή του καταλαβαίνουμε ότι είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε!  Ας το δούμε λίγο καλύτερα…

Περιγραφή

Το Trip είναι ένα μικρό και όμορφο ηχείο με ιδιαίτερο σχεδιασμό. Το σχήμα του θυμίζει έντονα μικρό τούβλο, με στρογγυλεμένες άκρες. Είναι λεπτό και ελαφρύ οπότε μπορεί άνετα να χωρέσει στην τσάντα και έτσι να το έχουμε συνέχεια μαζί μας. Περιμετρικά διαθέτει επένδυση από διάτρητο υφασμάτινο υλικό. Οι μικρές πλευρές του είναι από σιλικόνη. Από το ίδιο υλικό είναι και το μεγάλο ανάγλυφο λογότυπο της εταιρείας που δεσπόζει στην μπροστινή πλευρά του ηχείου, όπως και τα πέντε κουμπιά του που βρίσκονται στην επάνω πλευρά. Αυτά είναι: Το κουμπί «On / Off», το «Bluetooth» για τη σύνδεση με το κινητό και για τη λειτουργία  TWS (θα μιλήσουμε σχετικά παρακάτω), το «-» για τη μείωση του ήχου ή την επιλογή προηγούμενου κομματιού, το «Play» για την έναρξη ή το σταμάτημα αναπαραγωγής του ήχου και για την απάντηση των κλήσεων και το «+» για την αύξηση του ήχου και την επιλογή του επόμενου κομματιού.

Στο πλάι δεξιά υπάρχει ένα ελαστικό καπάκι που καλύπτει τις θύρες σύνδεσης του ηχείου. Αυτές είναι η θύρα φόρτισης USB type-C και η θύρα line in 3,5 mm. Στην ίδια πλευρά βρίσκεται και η ενδεικτική λυχνία του ηχείου. Αυτή ανάβει μπλε όταν το ηχείο είναι σε λειτουργία και κόκκινη όταν φορτίζει. Στο πλάι αριστερά το Trip διαθέτει ένα πολύ πρακτικό κορδόνι μεταφοράς. Οι διαστάσεις του είναι 169,5 x 81 x 40,7 mm και το βάρος του μόλις 328 gr. Είναι ένα πραγματικά μικρό και ελαφρύ ηχείο! Το Trip κυκλοφορεί σε τέσσερα πολύ όμορφα και μοντέρνα παστέλ χρώματα! Μαύρο με γκρι, κόκκινο με ροζ, γκρι με πράσινο και μπλε με γαλάζιο. Όλα είναι τόσο όμορφα που δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις!

Εσωτερικά το ηχείο διαθέτει δύο παθητικούς θαλάμους και δύο μεγάφωνα με συνολική ισχύ 10 W. Έτσι ο ήχος που παράγει είναι στερεοφωνικός. Η απόσταση ηχητικής μετάδοσής του φτάνει στα 18 μέτρα ανοιχτού χώρου! Το Trip τροφοδοτείται από μια μπαταρία ισχύος 2.000 mAh που του δίνει αυτονομία λειτουργίας που αγγίζει τις 20 ώρες με μία μόνο φόρτιση! Η φόρτιση του ηχείου διαρκεί τρεις ώρες. Μέσα στη συσκευασία του, εκτός από το ίδιο, θα βρούμε: Ένα USB Type-C καλώδιο φόρτισης,  ένα καλώδιο ήχου mini jack 3,5 mm, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά) και την κάρτα εγγύησης. Το φυλλάδιο περιέχει κείμενο και πολλές κατατοπιστικές εικόνες που εξηγούν τις λειτουργίες του ηχείου.

Χαρακτηριστικά – Λειτουργίες

Το Tronsmart Trip έχει δύο τρόπους λειτουργίας. Είτε ασύρματα μέσω σύνδεσης Bluetooth, είτε μέσω καλωδίου ήχου στη στερεοφωνική είσοδο AUX των 3,5 mm. Ακόμα μπορεί να λειτουργήσει κι ως Bluetooth hands free. Συγκεκριμένα αν έχουμε μια κλήση τη στιγμή που ακούμε μουσική, το ηχείο αυτόματα σταματάει την αναπαραγωγή και μπαίνει σε λειτουργία hands free. Όταν τελειώσουμε τη συνομιλία μας, συνεχίζει αυτόματα τη μουσική. Η συνομιλία μέσω της λειτουργίας hands free γίνεται μια χαρά και ο συνομιλητής μας ακούει περίφημα.

Ο ήχος αυτού του ηχείου είναι καθαρός, απόλυτα ισορροπημένος, με βαθύ και επιβλητικό μπάσο. Ακόμα και σε χαμηλή ένταση, η ισορροπία του ήχου είναι απόλυτη και το μπάσο αισθητό. Ο ήχος παραμένει διαυγής ακόμα και στο μέγιστο της έντασης. Πραγματικά, προκαλεί έκπληξη πώς γίνεται αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα να παράγεται από ένα τόσο μικρό ηχείο! Αυτό βέβαια οφείλεται τόσο στην τεχνολογία SoundPulse™ της Tronsmart όσο και στους δύο παθητικούς θαλάμους που διαθέτει.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του ηχείου, είναι η τεχνολογία True Wireless Stereo (TWS) που υποστηρίζει. Μπορούμε δηλαδή να συνδέσουμε δύο ηχεία Trip μεταξύ τους οπότε το ένα θα λειτουργεί σαν αριστερό ηχείο και το άλλο σαν δεξί. Έτσι θα έχουμε μια πραγματικά στερεοφωνική τρισδιάστατη απόδοση ήχου στον χώρο μας. H λειτουργία TWS είναι διαθέσιμη μόνο κατά την αναπαραγωγή μέσω Bluetooth. Αν χρησιμοποιούμε το ηχείο για αναπαραγωγή μέσω καλωδίου, η λειτουργία TWS απενεργοποιείται.

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λειτουργία TWS αφού η εταιρεία μας έστειλε δύο ηχεία Tronsmart Trip. Ένα σε μαύρο και ένα σε κόκκινο χρώμα. Για να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία TWS δεν πρέπει να είναι κάποιο από τα δύο ηχεία συνδεδεμένο με το κινητό μας ή άλλη συσκευή. Ξεκινάμε πατώντας δύο φορές το κουμπί «Bluetooth» στο ένα από τα δύο ηχεία. Τότε οι λυχνίες και των δύο ηχείων αναβοσβήνουν μπλε. Μόλις η σύνδεση πραγματοποιηθεί, η λυχνία του ενός ηχείου μένει μόνιμα αναμμένη ενώ του άλλου συνεχίζει να αναβοσβήνει. Αυτό το δεύτερο ηχείο θα συνδεθεί στη συνέχεια με το κινητό μας, το tablet ή κάποια άλλη Bluetooth συσκευή. Το ηχείο που συνδέεται με το κινητό είναι το δεξί κανάλι και το άλλο το αριστερό. Για να έχουμε την τέλεια στερεοφωνική απόδοση είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε τα ηχεία σωστά. Το δεξί κανάλι στα δεξιά μας και το αριστερό στα αριστερά μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο ηχείο είναι το δεξί και ποιο το αριστερό. Όταν τα δύο ηχεία Trip είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, ότι ρύθμιση κάνουμε στο ένα γίνεται και στο άλλο. Αν αυξήσουμε δηλαδή ή μειώσουμε τον ήχο στο ένα ηχείο, αυτό θα γίνει και στο άλλο. Αν πατήσουμε το κουμπί «On / Off» του ενός, θα κλείσει και το άλλο. Αν θέλουμε να απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία TWS, αρκεί να πατήσουμε δύο φορές το κουμπί «Bluetooth» σε οποιοδήποτε από τα δύο ηχεία.

Η λειτουργία TWS είναι πραγματικά πολύ αποδοτική αφού όταν ο στερεοφωνικός ήχος προέρχεται από δύο διαφορετικές πηγές (ηχεία), η στερεοφωνική αίσθηση είναι πιο ολοκληρωμένη και η «θέση» του κάθε μουσικού οργάνου στην ορχήστρα γίνεται απόλυτα αντιληπτή. Ο ήχος έχει καλύτερη διάχυση στο χώρο και η πραγματική τρισδιάστατη απόδοσή του χαϊδεύει ευχάριστα τα αυτιά μας. Πραγματικά! Η στερεοφωνική λειτουργία είναι πιο ρεαλιστική όταν παράγεται από δύο ηχεία που είναι τοποθετημένα σε ίση απόσταση από τον ακροατή παρά από ένα μόνο ηχείο με δύο μεγάφωνα.

Το Trip διαθέτει Bluetooth τελευταίας έκδοσης 5.3! Προσφέρει έτσι πολύ γρήγορες και απόλυτα σταθερές συνδέσεις, ενώ καταναλώνει τη λιγότερη δυνατή ενέργεια. Το ηχείο αυτό διαθέτει πιστοποίηση IPX7. Έτσι μπορούμε να το παίρνουμε μαζί μας παντού! Στην παραλία, στην πισίνα, στο γυμναστήριο, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα χαλάσει από το νερό και την υγρασία. Μπορούμε να το βάλουμε άφοβα κάτω από το νερό (όχι θαλασσινό), σε βάθος μέχρι ένα μέτρο και για μέχρι μισή ώρα. Το ηχείο είναι ακόμα συμβατό με τους ψηφιακούς ηχητικούς βοηθούς της Microsoft, της Apple και την Google. Πατώντας δύο φορές το κουμπί ενεργοποίησης, ενώ το ηχείο είναι σε σύνδεση, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία του ηχητικού ψηφιακού βοηθού. Αν για οποιοδήποτε λόγο το ηχείο δε λειτουργεί σωστά μπορούμε να του κάνουμε reset πατώντας συγχρόνως τα κουμπιά  «On / Off» και «Bluetooth» για τρία δευτερόλεπτα.

Συμπέρασμα

Το Tronsmart Trip είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή για όσους χρειάζονται ένα ασύρματο αδιάβροχο ηχείο για να το παίρνουν μαζί τους παντού. Ο ήχος του είναι απόλυτα ισορροπημένος δυνατός και καθαρός. Είναι όμορφο και ποιοτικό, ενώ προσφέρει μεγάλη φορητότητα, αφού έχει πολύ μικρό μέγεθος. Συνδυάζει προχωρημένες δυνατότητες, όπως TWS, SoundPulse™ και είναι και πολύ οικονομικό. Είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποκτήσουμε δύο τέτοια ηχεία. Έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πραγματική ασύρματη στερεοφωνική μουσική! Επειδή τα ηχεία είναι πολύ μικρά, μπορούμε να έχουμε μαζί μας παντού! Με λιγότερο από 50 €, μπορούμε να αποκτήσουμε ένα ζευγάρι Trip από το Geekbuying.

Με 13  € ακόμα μπορούμε να προσθέσουμε και μια θήκη για τα ηχεία στην παραγγελία μας για ακόμα ευκολότερη μεταφορά! Επιλέγουμε αποστολή από τις αποθήκες της Γερμανίας και θα τα παραλάβουμε σε δύο ως επτά μέρες, χωρίς επιπλέον χρεώσεις Τελωνείου.

[signoff]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο