18.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Taxisnet: Η νέα εφαρμογή σε ενημερώνει για ΕΝΦΙΑ, δόσεις, επιστροφές

Με ειδική εφαρμογή στα κινητά τους τηλεφωνά θα ενημερώνονται από τον επόμενο μήνα οι φορολογούμενοι για τις εκκρεμότητες που έχουν με την εφορία.

Η ΑΑΔΕ ετοιμάζει μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με στόχο να παρέχει πλήρη ενημέρωση προς τους πολίτες για όλες τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω των λογαριασμών που διαθέτουν στο Taxisnet.

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις οφειλές τους, τις δόσεις, τις επιστροφές φόρου και τους συμψηφισμούς από την εφορία καθώς και για τα ποσά που τους κατέβαλε το δημόσιο για αποζημιώσεις και επιδόματα.

Το Taxisnet τώρα στο χέρι σου: Εφαρμογή σε ενημερώνει για ΕΝΦΙΑ, δόσεις, επιστροφές

Αναλυτικότερα το statement της ΑΑΔΕ θα ενημερώνει τους υπόχρεους για τα εξής:

– Τα βεβαιωμένα χρέη εκτός ρύθμισης όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, το ποσό της βεβαίωσης, τις πληρωμές, τους τυχόν συμψηφισμοί με επιστροφές και το υπόλοιπο της οφειλής στο τέλος του μήνα

– Το συνολικό ποσό της βεβαίωσης για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, τις καταβολές και το υπόλοιπο της οφειλής

– Τυχόν οφειλές και πληρωμές για το φόρο μεταβίβασης ακινήτων

– Τα χρέη που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις, τις δόσεις που έχουν πληρωθεί και τα ποσά που απομένουν για εξόφληση

– Τα ποσά που πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όπως για παράδειγμα κέρδη από την φορολοταρία, καταβολή κοινωνικών επιδομάτων κ.α.

– Τις συνολικές συναλλαγές του μήνα που αφορούν πληρωμές, συμψηφισμούς, διαγραφές, εισπράξεις από το δημόσιο καθώς και τα υπόλοιπα των ρυθμισμένων η μη οφειλών.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η βελτίωση των συστημάτων ωστόσο δεν σταματά εδώ. Η ΑΑΔΕ προχωρά στην επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με περιορισμό της ταλαιπωρίας και της γραφειοκρατίας στις συναλλαγές τους με τις φορολογικές αρχές.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης μέσα στο 2022 μεταξύ άλλων θα τεθούν σε εφαρμογή:

– Η δημιουργία πλατφόρμας για την υποβολή δηλώσεων λοιπών φόρων που υποβάλλονται χειρόγραφα

– Η αναδιοργάνωση και αναβάθμιση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

– Η επέκταση των υπηρεσιών «Τα αιτήματά μου» και «Τα ραντεβού μου» στα Τελωνεία

– Η ανάπτυξη εφαρμογής (application) κινητών συσκευών για πρόσβαση σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και σήμανση των εγγράφων της ΑΑΔΕ με QR Code για την επαλήθευση της εγκυρότητάς τους

– Η ανάπτυξη εφαρμογής ψηφιακής υποβολής δηλώσεων Φόρου Κληρονομιάς

– Η αυτόματη ενημέρωση Ε9 για τις δηλώσεις που υποβάλλονται μέσω του myProperty και ανάπτυξη ηλεκτρονικής εφαρμογής για τα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ που εκδίδονται με χειρόγραφη διαδικασία

– Η ψηφιακή έκδοση φορολογικής ενημερότητας σε περιπτώσεις οφειλής με κριτήριο το προφίλ οφειλετών

– Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας πίστωσης των υπερεισπράξεων στους λογαριασμούς των φορολογουμένων ή συμψηφισμού με άλλες οφειλές τους χωρίς την παρεμβολή οποιασδήποτε διοικητικής διαδικασίας.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο