15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Mercedes-Benz: 1.202 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση!

Όλες οι εταιρίες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να επιβεβαιώσουν πως τα ηλεκτρικά έχουν μέλλον. Και ήδη το όριο των 1.000 χιλιομέτρων είναι πλέον παρελθόν.

Οι μέρες που ζούμε θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό τους πρώτους καιρούς της αυτοκίνησης, στις αρχές του 20ού αιώνα. Πράγμα λογικό μάλλον, καθώς βρισκόμαστε σε ένα πραγματικό restart της αυτοκίνησης, με νέες προτεραιότητες και απαιτήσεις.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ένας τέτοιος “αγώνας” εξελίσσεται αυτό τον καιρό σε ό,τι αφορά τον κρίσιμο τομέα της αυτονομίας. Ένας παράγοντας που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την εξάπλωση των ηλεκτρικών και την αποδοχή τους από το ευρύ κοινό.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της “κούρσας” είναι η Mercedes-Benz, η οποία με το Vision EQXX έχει ήδη καταθέσει τα διαπιστευτήριά της κάνοντας τον Απρίλιο μία διαδρομή των 1.008 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση (και μάλιστα είχε μείνει και το 15% της μπαταρίας).

Αυτή τη φορά, το Vision EQXX ξεπέρασε ακόμα και αυτό το εκπληκτικό νούμερο, κάνοντας ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Στουτγάρδη και περνώντας μέσα από την Γαλλία, τερμάτισε τελικά στο Silverstone στα κεντρικά της ομάδας της Mercedes-AMG F1 στο Brackley.

Όλη αυτή η διαδρομή έφθασε στα 1.202 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Για να το επιτύχει αυτό η Vision EQXX βασίζεται στην εξαιρετική αεροδυναμική και το πολύ αποδοτικό ηλεκτρικό του σύστημα.

Η επίδοση αυτή γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή αν συνυπολογίσουμε ότι η μπαταρία είναι κάτω από τα 100 kW, μικρότερο από το μεγάλο μοντέλο παραγωγής της EQS που είναι στις 107,9 kWh.

Το αυτοκίνητο έκανε ακόμα μερικούς γύρους στο Silverstone μέχρι να ξεμείνει τελείως από ρεύμα. Αφού ετοιμαστεί και φορτιστεί θα ταξιδέψει στο Goodwood όπου θα αποτελέσει ένα από τα ηλεκτρικά highlight της εκδήλωσης μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο βενζίνη και αναμνήσεις από το παρελθόν. Ο οποίος -φευ- οδεύει προς το τέλος του.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο