24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πρόσβαση σε email και κωδικούς απέκτησαν hacker σε επίθεση στο Gearbest. Δείτε τι ανέφερε το ίδιο το μαγαζί στη σελίδα του στο Facebook!

Από χθες τ’ απόγευμα συγκεκριμένα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες σε διάφορες σελίδες στο Facebook, αλλά και σε διάφορα θέματα στο Reddit, ότι το γνωστό κατάστημα Gearbest έπεσε θύμα επίθεσης από hacker, που απέκτησε πρόσβαση σε email και κωδικούς χρηστών.

Συγκεκριμένα από τα σχόλια που είδαμε στο Reddit, φαίνεται ότι κάποιος ή κάποιοι απέκτησαν πρόσβαση στα στοιχεία 150 χρηστών. Αυτό σημαίνει ότι ήξεραν email, κωδικό πρόσβασης αλλά και το τι είχε αγοράσει αυτός ο χρήστης. Το όλο θέμα τ’ ανακάλυψε τυχαία όταν ένας χρήστης του Reddit, ο jamesdownwell έβαλε το email του στη μηχανή αναζήτησης της Google, κάτι που κάνει συχνά ο ίδιος. Αν και αρχικά δημιούργησε θέμα στο r/GearBest Reddit, αφαιρέθηκε χωρίς αιτιολόγηση και στη συνέχεια στο r/Android, που ανακαλύφθηκε λίγο αργότερα από το android authority.

Αργά το βράδυ αναρτήθηκε στη σελίδα του Facebook του Gearbest η ανακοίνωση που βλέπετε παρακάτω, όπως την έχω κάνει printscreen.

Ουσιαστικά η ανακοίνωση δεν παραδέχεται ότι το Gearbest υπέστη θύμα επίθεσης, αλλά με στοιχεία λέει που απέκτησαν οι hacker από άλλα sites, προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση και σε λογαριασμούς και στο Gearbest. Όπως αναφέρει το κατάστημα, με το που το κατάλαβαν, αμέσως ενημερώθηκε το ΙΤ τμήμα τους και πάγωσε πάρα πολλούς λογαριασμούς με περίεργη συμπεριφορά. Συστήνει πάντως ν’ αλλάξουμε κωδικό και email και να χρησιμοποιούμε μικρά και μεγάλα γράμματα.

Διαβάστε επίσης: Microsoft vs Ρώσους hacker! Ποιος λέτε να κερδίσει στο τέλος!?

Το τι έχει γίνει πραγματικά, δεν ξέρω εάν θα το μάθουμε ποτέ. Το καλύτερο πάντως που έχετε να κάνετε είναι ν’ ακολουθήσετε την συμβουλή της ανακοίνωσης, αν και ουσιαστικά τα στοιχεία που απέκτησε ο hacker δεν ξέρω τι θα τα κάνει. Εφόσον δεν έχει πρόσβαση σε κωδικούς Paypal, δεν έχετε φόβο να χρεωθείτε με κάτι. Αρκεί μόνο το email και τον κωδικό να μην τον χρησιμοποιείται αυτούσιο και αλλού, γιατί έτσι υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσει πρόσβαση εκεί πια ο hacker, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Εμείς πάντως το παρακολουθούμε το θέμα και όταν μάθουμε κάτι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο