32.9 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Αυτό το νέο πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να μολύνει τον υπολογιστή σας με κακόβουλο λογισμικό – Μην το κατεβάσετε

Αν έχετε βαρεθεί το Safari και σκέφτεστε να αλλάξετε πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι χάκερ χρησιμοποιούν ψεύτικες διαφημίσεις για να μολύνουν τα καλύτερα MacBooks με κακόβουλο λογισμικό που κλέβει τις πληροφορίες σας.

Όπως αναφέρει το Cybernews, μια επανασχεδιασμένη κακόβουλη διαφημιστική καμπάνια με την ονομασία “Poseidon” ανακαλύφθηκε στο διαδίκτυο και κρύβεται σε ψεύτικες διαφημίσεις στο Google Search. Προφανώς, αυτό το infostealer για Mac αναπτύχθηκε ως εναλλακτική λύση για το δημοφιλές Atomic Stealer που χρησιμοποιείται για να στοχεύει υπολογιστές Windows.

Παρακάτω θα δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτή τη νέα κακόβουλη διαφημιστική καμπάνια, καθώς και για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς από κακόβουλο λογισμικό όταν κατεβάζετε ένα νέο πρόγραμμα περιήγησης για τον Mac σας.

Πειρατεία στα αποτελέσματα αναζήτησης με ψεύτικες διαφημίσεις
Σε μια νέα έκθεση, η εταιρεία προστασίας από ιούς Malwarebytes αποκάλυψε ότι για άλλη μια φορά, οι χάκερ χρησιμοποιούν το νέο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης Arc ως δόλωμα για τις επιθέσεις τους.

Εάν ένας χρήστης Mac αναζητήσει το Arc στο διαδίκτυο, μπορεί να εξαπατηθεί και να κάνει κλικ σε μια ψεύτικη διαφήμιση για το πρόγραμμα περιήγησης που οδηγεί σε έναν άλλον ιστότοπο. Αντί για το πραγματικό πρόγραμμα περιήγησης όμως, αυτή η τοποθεσία φιλοξενεί ένα κακόβουλο αρχείο DMG που μοιάζει με νόμιμο πρόγραμμα εγκατάστασης.

Οι έμπειροι χρήστες Mac θα καταλάβουν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς αυτό το ψεύτικο πρόγραμμα εγκατάστασης τους ζητάει να κάνουν δεξί κλικ στο αρχείο DMG για να το ανοίξουν. Με αυτόν τον τρόπο, οι χάκερ είναι σε θέση να παρακάμψουν τις ενσωματωμένες προστασίες ασφαλείας του macOS.

Όταν εγκατασταθεί σε ένα ευάλωτο Mac, αυτή η ψεύτικη έκδοση του προγράμματος περιήγησης Arc μπορεί να κλέψει τα αρχεία, τους κωδικούς πρόσβασης και τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης του θύματος και ακόμη και να εξαγάγει κρυπτονόμισμα από τυχόν κρυπτογραφικά πορτοφόλια που βρίσκονται στον υπολογιστή τους.

Πώς να μείνετε ασφαλείς από το κακόβουλο λογισμικό

Δεδομένου ότι αυτό το κακόβουλο λογισμικό που κλέβει πληροφορίες εξαπλώνεται μέσω ψεύτικων διαφημίσεων, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων στο Mac σας για να αποφύγετε αυτή και άλλες παρόμοιες απειλές στο διαδίκτυο.

Από εκεί και πέρα, όμως, θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για Mac για να βοηθήσετε στον εντοπισμό και τη διακοπή της μόλυνσης του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό. Η Apple περιλαμβάνει το δικό της ενσωματωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς με το macOS.

Ακόμα και με εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, θα πρέπει να συνηθίσετε να μετακινείστε προς τα κάτω στα πραγματικά αποτελέσματα αναζήτησης όταν ψάχνετε για νέο λογισμικό στο διαδίκτυο. Οι χάκερ χρησιμοποιούν συχνά ψεύτικες διαφημίσεις για να οδηγήσουν τα πιθανά θύματα σε κακόβουλους ιστότοπους που διανέμουν κακόβουλο λογισμικό στις επιθέσεις τους, οπότε θέλετε να αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε διαφημίσεις όταν είναι δυνατόν. Αντ’ αυτού, είναι πολύ καλύτερα να πλοηγηθείτε απευθείας σε έναν ιστότοπο για να είστε σίγουροι.

Η κακόβουλη διαφήμιση είναι αρκετά αποτελεσματική και ενώ η Google λαμβάνει μέτρα για την πάταξη της πρακτικής αυτής, οι χάκερ πιθανότατα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτή την τακτική στις επιθέσεις τους.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο