Ναι είναι αλήθεια…έχουμε επιτέλους το νέο firmware για το Amazfit Bip. Το ξέρω ότι σας έχω ξεχάσει λιγάκι εδώ, αλλά τι να κάνω, είναι τόσα πολλά τα gadget της Xiaomi που δυστυχώς δεν είναι στα ελληνικά, που τι να πρωτοπρολάβουμε εγώ και ο Unpackman!? Πάντως τις επόμενες ημέρες θα σας έχω άλλη μία ελληνικοποίηση που την περιμένατε τόσο καιρό! Περισσότερα…γράφεστε στις ειδοποιήσεις του site στην κόκκινη καμπάνα κάτω αριστερά, γράφεστε στο κανάλι μας στο YouTube, κάντε και κάνα Like & Share των βίντεο, καλό κάνει και απαραίτητα πατάτε την καμπάνα εκεί για να ειδοποιηθείτε για ότι νέο σας έχω. Ήδη, όσοι είχαν γραφτεί στο κανάλι μας στο YouTube, ξέρω εδώ και κάμποση ώρα τι θα αναφέρει το άρθρο αυτό….το νέο firmware για το Amazfit Bip, πάντα στα ελληνικά φυσικά.
[su_heading size=”25″]Να επισημάνω για άλλη μία φορά φυσικά, ότι το custom firmware για το Amazfit Bip το εγκαθιστάτε με δική σας ευθύνη και ουδεμία ευθύνη φέρω εγώ εάν “χαλάσετε” κάπως το Bip σας. Εξάλλου, πριν από εσάς, το έχω δοκιμάσει εγώ στο δικό μου Bip και σας το δείχνω σε βίντεο![/su_heading]
Το προηγούμενο firmware εγκαθίστανται κανονικά σας έδειχνα τότε με το gadgetbridge. Στο βίντεο που ανέβασα λίγο πριν, έκανα την ίδια διαδικασία στο δικό μου Bip που απέκτησα, με το Notify & Fitness for Bip χωρίς κανένα πρόβλημα. Το firmware παρέμενε ελληνικό εφόσον είχατε το Mi Fit που έδινα τότε, το 3.5.2. Τώρα θα έχετε δυνατότητα να έχετε το τελευταίο firmware στα ελληνικά με το custom Mi Fit 4.0.10 που σας δίνω. Ας δούμε όμως πρώτα την διαδικασία…
Όπως βλέπετε και στο βίντεο, περισσότερο ζορίστηκα να συνδέσω το Bip με το κινητό, παρά να του περάσω το νέο firmware. Μάλιστα με το πρόβλημα αυτό που αντιμετώπισα, είναι ευκαιρία να δείτε τι θα πρέπει να κάνετε και εσείς εάν δεν βρίσκει το κινητό σας κάποια από τις συσκευές σας. Στη συνέχεια…το μόνο πράγμα που χρειάστηκα για να περάσω τα τρία αρχεία που θέλει το Bip, ήταν το Notify & Fitness for Bip. Η διαδικασία που ΠΡΕΠΕΙ να περάσετε τα αρχεία, είναι πρώτα το *.fw, μετά το *.res και στο τέλος to *.ft. Εάν τα περάσετε με άλλο τρόπο και σας κολλήσει το Bip, μην αναρωτιέστε γιατί. Επίσης μην έρθετε να με ρωτήσετε το γιατί, σας το γράφω ήδη εδώ και σας το λέω στο βίντεο! Θα σας βάλω με την σειρά που θα χρειαστείτε τα αρχεία παρακάτω….
| Notify & Fitness for Bip | [sdm_download id=”32259″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”32259″] |
| Mi Fit 4.0.10 | [sdm_download id=”32565″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”32565″] |
| 1) *.fw | [sdm_download id=”32566″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”32566″] |
| 2) *.res | [sdm_download id=”32567″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”32567″] |
| 3) *.ft | [sdm_download id=”32568″ fancy=”0″] | [sdm_download_counter id=”32568″] |
Αφού εγκαταστήσετε κανονικά τα τρία αρχεία, έτσι όπως δείχνω στο βίντεο, τότε το Bip σας, θα φαίνεται έτσι…
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Όπως βλέπετε στο δικό μου το Amazfit Bip το νέο firmware εγκαταστάθηκε μια χαρά. Αν και η αλήθεια είναι ότι το firmware παίρνει βελτιώσεις, θα προσπαθήσω να το βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο και να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Πάντως και έτσι όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, είναι μια χαρά και μπορείτε πια να το δουλέψετε με την τελευταία έκδοση του Mi Fit, την 4.0.10!
Για να είμαι ειλικρινής, αμφιβάλλω εάν θα βγάλει άλλο firmware η Amazfit, μια και το Bip είναι πια παλιό μοντέλο και από τότε που πρωτοβγήκε, έχουν βγει αρκετά άλλα, βέβαια κανένα με την μπαταρία του. Πάντως εάν σκέφτεστε να κάνετε το βήμα εμπρός και να το αλλάξετε, αυτό που θα σας πρότεινα είναι το Amazfit GTR που το έχω και εγώ εδώ και κάμποσο καιρό και πραγματικά αξίζει!
Περιμένω σχόλια και παρατηρήσεις από τους κατόχους των Bip.
[signoff]













Καλησπέρα κ χρόνια πολλά!καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την προσπάθεια που κάνετε κ μακάρι να συνεχίσετε έτσι να μας βοηθάτε!Έχω ένα πρόβλημα δε μπορώ με τπτ να συνδεθώ με το λογαριασμό στο mi fit Ούτε στο 4.0 Ούτε στο παλιότερο που δίνατε.το “περιμένετε μια στιγμη” κρατάει για πάντα.. κάνω κάτι λάθος?
Δοκίμασε να συνδεθείς μέσω 4G. Αυτές τις ημερες πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα, αλλα φτιάχνει μετά
Καλημέρα και καλή χρονιά
Εννοείται συγχαρητήρια για την προσπάθεια και μπράβο. Χαίρομαι να βλέπω ότι υπάρχουν και άλλοι λάτρεις της τεχνολογίας. Μου λύθηκαν τα χέρια καθώς πχ με τα επίσημα firmware δεν είχα αναγνώριση κλήσεων στο ρολόι.Θα ήθελα να επιβεβαιώσουμε λίγο κάποιες ατέλειες στο παρών firmware προκειμένου να δω αν έκανα λάθος εγώ στην εγκατάσταση η είναι του firmware.Μόλις έκανα την αναβάθμιση των αρχείων μέσω του notify, στο πεδίο πχ των ειδοποιήσεων αντί να μου βγάζει δεν υπάρχουν ειδοποιήσεις, λέει δεν ειδοποιήσεων με ερωτηματικό και γραμμή στο dnd το ίδιο την λέξη βήματα είναι με a ενώ στο μενού του alipay είναι σε ρωσικά. Ξανά έκανα εγκατάσταση αλλά παραμένει το ίδιο οπότε λογικά είναι από τα αρχεία σωστά;
Ενημερωτικά υπάρχει νέο firmware, που θ’ ανέβει μέχρι την παρασκευή και διορθώνει προβλήματα του τελευταίου….