25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Apple Safari: Νέα διαφήμιση για την προστασία της ιδιωτικότητας

Η Apple δημοσίευσε σήμερα μια νέα διαφήμιση του Safari που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, με σκοπό να αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών σε σύγκριση με άλλα προγράμματα περιήγησης.

Στο σποτ, οι κάμερες ασφαλείας τοποθετούνται ως ενοχλητικά πουλιά και νυχτερίδες, που περιφέρονται γύρω από τους χρήστες smartphone καθώς περιηγούνται στο Διαδίκτυο. Οι κάμερες βρίσκονται παντού, αναπαριστώντας τους trackers των ιστοσελίδων. Μεγάλο μέρος της διαφήμισης επικεντρώνεται σε χρήστες που δεν χρησιμοποιούν iPhone, αλλά προς το τέλος, οι χρήστες iPhone ανοίγουν το Safari και όλες οι ανατριχιαστικές κάμερες εκρήγνυνται στον αέρα. Το βίντεο συνοδεύεται από διαφημιστικές πινακίδες σε πόλεις σε όλο τον κόσμο και σύντομες ψηφιακές διαφημίσεις που προβάλλονται στα κοινωνικά δίκτυα.

Το Safari προφυλάσσει εδώ και καιρό τους χρήστες από τους διαφημιστές χάριν στην τεχνολογία Intelligent Tracking Prevention που εντοπίζει και μπλοκάρει τους τομείς συλλογής δεδομένων εντοπισμού σε όλο τον ιστό.

Οι διευθύνσεις IP αποκρύπτονται από τους γνωστούς trackers στο Safari, καθώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση των χρηστών σε όλες τις ιστοσελίδες, ενώ επιπλέον οι πληροφορίες τοποθεσίας δεν κοινοποιούνται χωρίς ρητή άδεια του χρήστη και με προαιρετικούς χρονικούς περιορισμούς. Για να μειωθεί το δακτυλικό αποτύπωμα, μια τεχνική εντοπισμού που χρησιμοποιεί πληροφορίες διαμόρφωσης συστήματος, το Safari παρέχει περιορισμένες πληροφορίες στους trackers για να κάνει τις συσκευές να φαίνονται πιο πανομοιότυπες.

Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης του Safari προσφέρει την επιλογή χρήσης μιας διαφορετικής μηχανής αναζήτησης, αφαιρεί τις πληροφορίες που προστίθενται στις διευθύνσεις URL για σκοπούς παρακολούθησης, διαθέτει έναν blocker περιεχομένου για να μπλοκάρει τα αιτήματα δικτύου από γνωστούς trackers και περιορίζει τα web extensions που έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας και στο ιστορικό περιήγησης.

Σύμφωνα με την Apple, ορισμένα από τα μέτρα προστασίας του Safari δεν προσφέρονται από άλλα προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome, γεγονός που καθιστά το Safari την ιδανική επιλογή για την προστασία της ιδιωτικότητας. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Safari περιλαμβάνουν τη χρήση μηχανικής μάθησης για την καταπολέμηση της παρακολούθησης μεταξύ διαφορετικών ιστοσελίδων, την αφαίρεση των μοναδικών trackers από τις διευθύνσεις URL στην Ιδιωτική περιήγηση, την απόκρυψη της διεύθυνσης IP από τους γνωστούς trackers, την αποτροπή των web extensions να βλέπουν την περιήγηση από προεπιλογή, τη μη κοινή χρήση δεδομένων τοποθεσίας με τη μηχανή αναζήτησης και τον αποκλεισμό των γνωστών trackers στο Private Browsing.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο