25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Apple Watch Series 8: Οι προμηθευτές αναπτύσσουν έναν υπέρυθρο αισθητήρα γλυκόζης αίματος για smartwatches επόμενης γενιάς

Οι φήμες έχουν ήδη ξεκινήσει για το Watch Series 8, το αναμενόμενο όνομα των επόμενων smartwatches της Apple. Νωρίτερα αυτό το έτος, ένας προμηθευτής της Apple άρχισε να δοκιμάζει έναν αισθητήρα που θα μπορούσε να μετρήσει τα επίπεδα σακχάρου και αλκοόλ στο αίμα κάποιου, για το οποίο η DigiTimes έχει τώρα επεξεργαστεί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η Ennostar και η Taiwan Asia Semiconductor αναπτύσσουν έναν υπέρυθρο αισθητήρα για την ανάγνωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Συγκεκριμένα, ο αισθητήρας χρησιμοποιεί μήκη κύματος πάνω από 1.000 nm και λειτουργεί με μια φωτοδίοδο που μπορεί να ερμηνεύσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Παρεμπιπτόντως, η φωτοδίοδος είναι ικανή να αναλύει δεδομένα παλμών και οξυγόνου αίματος.

Κατ’ αρχήν, η ενσωμάτωση μη επεμβατικών αισθητήρων γλυκόζης αίματος σε έξυπνα ρολόγια θα ήταν χρήσιμη για άτομα με διαβήτη. Ωστόσο, φανταζόμαστε ότι θα ισχύουν οι συνήθεις προειδοποιήσεις των κατασκευαστών έξυπνων ρολογιών να μην χρησιμοποιούν τα χαρακτηριστικά υγείας τους ως ιατρικά υποκατάστατα.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Φημολογείται ότι ο αισθητήρας θα φτάσει στα έξυπνα ρολόγια το 2022. Δυστυχώς, δεν είναι σαφές εάν ο αισθητήρας θα είναι έτοιμος εγκαίρως όταν η Apple θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του Watch Series 8. Η έλλειψη νέων χαρακτηριστικών υγείας στο φετινό ρολόι Series 7 υποδηλώνει ότι η Apple κρατά κάποια αποθεματικά για τον διάδοχό της, εκτός από τον πλήρη επανασχεδιασμό που δεν εμφανίστηκε ποτέ.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο