25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Δείτε πως θα ενεργοποιήσετε τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 20H2 χωρίς εγκατάσταση της!

Με την ενημέρωση των Windows 10 Οκτωβρίου 2020 (20H2), η Microsoft προσφέρει ελαφρώς βελτιωμένες εκδόσεις του μενού Έναρξη, Alt-Tab, Γραμμή εργασιών και ειδοποιήσεις. Έρχεται επίσης με μια σειρά από διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εμπειρίας tablet για αποσπώμενες συσκευές.

Σε αυτήν την ενημέρωση, το μενού Έναρξη περιλαμβάνει τώρα εικονίδια Fluent Design για εφαρμογές Microsoft και τρίτων. Η γραμμή εργασιών, επίσης, ενημερώνεται με μια νέα πειραματική δυνατότητα σύμφωνα με την οποία η γραμμή εργασιών θα βελτιστοποιηθεί για έναν μεμονωμένο χρήστη κατά την πρώτη ρύθμιση της νέας συσκευής Windows.

Η Microsoft λέει ότι θα επιτρέψει μια «πιο εξατομικευμένη» εμπειρία στη γραμμή εργασιών για να σας δώσει το περιεχόμενο που θέλετε και να μειώσετε την ακαταστασία.

Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τακτικά την εφαρμογή “Τηλέφωνο” ή τις εφαρμογές του Office στην παλιά σας συσκευή, η Microsoft θα τις καρφιτσώσει αυτόματα στη γραμμή εργασιών της νέας σας συσκευής. Αυτή η νέα εμπειρία εκτός κουτιού θα επικεντρωθεί τελικά σε αυτό που σας ενδιαφέρει και θα μειώσει την ακαταστασία.

Windows 10 20H2 χαρακτηριστικά στην έκδοση 2004

Όπως έχουμε αναφέρει, τα Windows 10 20H2 είναι μια μικρή ενημέρωση και το πακέτο ενεργοποίησης είναι λίγο λιγότερο από 100MB. Η τελευταία παρτίδα ενημερώσεων Patch Tuesday φαίνεται να περιλαμβάνει τις νέες δυνατότητες 20H2, οι οποίες προηγουμένως περιορίζονταν στην προαιρετική ενημέρωση του Ιουλίου.

Στα Windows 10 KB4571756 ή KB4566782, κρύβονται οι νέες δυνατότητες, αλλά μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε με την επεξεργασία του μητρώου (Registry), το οποίο είναι ένα ισχυρό και επικίνδυνο εργαλείο στα Windows 10.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε το νέο μενού Έναρξη, την εμπειρία Alt-Tab και τις ειδοποιήσεις, θα εξηγήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Αποποίηση ευθυνών: Η επεξεργασία του μητρώου μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνη εάν κάνετε λάθη. Εάν σκοπεύετε να επεξεργαστείτε το μητρώο, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου πριν ξεκινήσετε.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την επεξεργασία του μητρώου, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε την Ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 συμμετέχοντας στο κανάλι Release Preview ή περιμένετε έως ότου η ενημέρωση κυκλοφορήσει επίσημα τον Οκτώβριο

Πως θα ξεκλειδώσετε τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Windows 10 20H2

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς τις νέες δυνατότητες, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Ανοίγετε Settings > System > About και βεβαιώθειτε ότι τρέχετε Build 19041.450 ή νεώτερο.
  2. Ανοίξτε το Notepad.
  3. Στο Notepad, αντιγράψτε το εξής κείμενο:

    Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\FeatureManagement\Overrides\0\2093230218]”EnabledState”=dword:00000002″EnabledStateOptions”=dword:00000000

  4. Σώστε το αρχείο με ότι όνομα θέλετε αλλά με επέκταση .reg
  5. Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο για να τρέξει και ουσιαστικά να εισαχθεί στην registry σας.
  6. Κάντε επανεκκίνηση στον υπολογιστή

Μετά την επανεκκίνηση θα δείτε διαφορετικά εικονίδια στο Start Menu, ότι περιέχει Fluent εικονίδια και traslucent background.

Ενεργοποιήστε το νέο Alt – Tab

Στην ενημέρωση του Οκτωβρίου 2020, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στα tabs του Microsoft Edge στο Alt-Tab. Για να ενεργοποιήσετε το νέο Alt-Tab, θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Ανοίξτε Settings > System.
  2. Πατήστε στο ‘Multitasking’.
  3. Στη Alt + Tab (πατώντας Alt + Tab το δείχνει) υποεπιλογή, επιλέξτε αυτό που θέλετε. Εάν θέλετε να βλέπετε του Edge, επιλέξτε την πρώτη, δεύτερη ή τρίτη επιλογή.

Μόλις τελειώσετε, θα , θα μπορείτε να βλέπετε και τα tabs του Chromium Edge με τα υπόλοιπα.

Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τις αλλαγές που κάνατε, θα πρέπει να σβήσετε τα στοιχεία που εισάγατε στη Registry, επανεκίννηση και είστε έτοιμος!

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.windowslatest.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο