O Έλον Μασκ επιβεβαίωσε πως το διαστημοδρόμιο της SpaceX βρίσκεται υπό κατασκευή και θα μπορούσε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στο 2022, αποκαλύπτοντας πως το όνομα της πλωτής πλατφόρμας, από την οποία θα γίνονται εκτοξεύσεις, είναι το αρχαιοελληνικό Δείμος.
Η πλατφόρμα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως σημείο απογείωσης και προσγείωσης για το διαστημικό σκάφος Space X Starship, που θα έχει προορισμό τον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τα σχέδια του Έλον Μασκ.
Στις αρχές του έτους η SpaceX αγόρασε δύο πετρελαϊκές πλατφόρμες στα ανοικτά προκειμένου να μετατραπούν σε “πλωτές” πλατφόρμες εκτόξευσης για το Starship.
Η μία από αυτές έχει ονομαστεί Phobos (Φόβος), ενώ με tweet του o Έλον Μασκ γνωστοποίησε πως η δεύτερη ονομάζεται Deimos (Δείμος), αναρτώντας και μια φωτογραφία που απεικονίζει μια πλωτή πλατφόρμας με ένα διαστημόπλοιο, και την εγκατάσταση να ετοιμάζεται για την εκτόξευσή του.
[signoff]
Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας
, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας και ακόμη περισσότερες στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.
Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση (
) στο κανάλι μου.
Unpackman
