25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Έλον Μασκ: Twitter poll για.. τις μετοχές της Tesla

«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας

Ο απρόβλεπτος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ ξάφνιασε για άλλη μία φορά, ρωτώντας τους 62,5 εκατομμύρια ακόλουθούς του στο Twitter εάν θα πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla.

elon_musk

«Έγινε πολύς λόγος τελευταία για μη ρευστοποιημένα κέρδη ως εργαλείο φοροδιαφυγής, γι’ αυτό προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla», ανέφερε ο Έλον Μασκ σε tweet, όπου θέτει σε δημοσκόπηση το θέμα, ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι».

«Θα σεβαστώ το αποτέλεσμα αυτής της δημοσκόπησης, όποιο κι αν είναι αυτό», πρόσθεσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και σημειώνει: «Λάβετε υπόψη ότι δεν λαμβάνω μισθό σε μετρητά ή μπόνους από πουθενά. Έχω μόνο μετοχές, επομένως ο μόνος τρόπος για μένα να πληρώσω προσωπικά φόρους είναι να πουλήσω μετοχές».

 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αναφέρεται στην πρόταση των Δημοκρατικών να επιβάλλουν μεγαλύτερους φόρους σε πλούσιους επιχειρηματίες, βάζοντας στο στόχαστρο μετοχές τους, που σε γενικές γραμμές φορολογούνται μόνο όταν πωλούνται.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έναν «μαζικό» φορολογικό λογαριασμό φέτος, καθώς πρέπει να ασκήσει μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων προαίρεσης (stock options) μετοχών που λήγουν το επόμενο έτος.

Ο Μασκ έχει επικρίνει την πρόταση των Δημοκρατικών, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει 700 εκατομμυριούχους και να επιβάλει φόρους για μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου σε εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία, είτε αυτά έχουν πουληθεί είτε όχι.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η δημοσκόπηση έλαβε σχεδόν 2 εκατομμύρια απαντήσεις σε επτά ώρες μετά τη δημοσίευσή της, με το 55% των ερωτηθέντων να εγκρίνει την πρόταση για πώληση των μετοχών.

Η συμμετοχή του Έλον Μασκ στην Tesla ανέρχονταν σε περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές στις 30 Ιουνίου και η πώληση του 10% θα ανέλθει σχεδόν στα 21 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τις τιμές στο κλείσιμο της Παρασκευής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

[signoff]

 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο