25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Elon Musk: Ανθρωποειδή ρομπότ θα δουλεύουν στα εργοστάσια της Tesla από του χρόνου

Ο Elon Musk (Έλον Μασκ) και η Tesla ετοιμάζονται για μια νέα εποχή στα εργοστάσιά της με την ένταξη των ανθρωποειδών ρομπότ στην εργασιακή καθημερινότητα.

Πράγματι, ο μεγιστάνας και ιδρυτής των SpaceX και Tesla ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σε “χαμηλή παραγωγή” τα λεγόμενα Tesla Bots για εσωτερική χρήση μέσα στο 2025, κάτι που γίνεται μερικούς μήνες μετά την γνωστοποίηση ότι θα αρχίσει η κυκλοφορία τους προς τα τέλη του 2024. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο σε ποιους τομείς θα δουλεύουν και κατά πόσο θα επηρεαστεί ο αριθμός των εργαζομένων και αν θα λειτουργούν συμπληρωματικά ή θα αντικαταστήσουν κάποιες θέσεις.

“Η Tesla θα διαθέτει πραγματικά χρήσιμα ανθρωποειδή ρομπότ σε χαμηλή παραγωγή για εσωτερική χρήση στην Tesla το επόμενο έτος και, ελπίζουμε, σε υψηλή παραγωγή για άλλες εταιρείες το 2026.” δήλωσε ο Musk σε πρόσφατο tweet του από την πλατφόρμα Χ, την οποία μετονόμασε από Twitter και εξαγόρασε το 2022.

Εικόνα

Τον περασμένο Απρίλιο ο Musk είχε δηλώσει ότι το ρομπότ της Tesla, ονόματι “Optimus” θα μπορεί να πραγματοποιεί εργασίες και δουλειές σε ένα εργοστάσιο μέχρι το τέλος του 2024 και θα είναι έτοιμο προς πώληση μέχρι το τέλος του 2025.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο