25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Επιτέλους ελεύθερο Wi-Fi στο μετρό στην Αθήνα

Επιτέλους σε λειτουργία μπαίνει το εμβληματικό έργο για ελεύθερο Wi-Fi στους σταθμούς του μετρό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στα τέλη Ιουλίου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου σταθμού με Wi-Fi.

Στα τέλη του μήνα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, θα εγκαινιάσει τον πρώτο σταθμό του μετρό που θα έχει Wi-Fi ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει και το πλάνο των επόμενων κινήσεων. Και από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα αρχίσουν ακόμα περισσότεροι σταθμοί να αποκτούν free Wi-Fi.

Η αρχή θα γίνει με την εγκατάσταση δημόσια προσβάσιμου WiFi σε χώρους σταθμών του Μετρό, με την ένταξη της ΣΤΑ.ΣΥ στο έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο».

Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες του Μετρό θα μπορούν κατά την παραμονή τους στους σταθμούς να έχουν δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το έργο όπως είχε αρχικά προκηρυχθεί αφορούσε στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση, σύνδεση και θέση σε λειτουργία σημείων ασύρματης πρόσβασης – WiFi (Hotspots) στο Διαδίκτυο σε διάφορες περιοχές πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος με διασπορά σε ολόκληρη την χώρα.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο