25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Facebook και Twitter έκλεισαν διεθνείς ομάδες και πάνω από 3500 λογαριασμοί παγώσανε σε μία σειρά μέτρων εξυγίανσης!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Facebook και το Twitter δήλωσαν την Πέμπτη ότι έχουν καταστρέψει περισσότερα από δώδεκα δίκτυα διάδοσης παραπληροφόρησης που υποστηρίζονται από πολιτικές ομάδες ή έχουν επίσημο υπόβαθρο σε πολλές χώρες για να αποτρέψουν την εξαπάτηση των χρηστών της πλατφόρμας τους.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν στις ξεχωριστές δηλώσεις τους ότι έχουν παγώσει περισσότερους από 3.500 λογαριασμούς που χρησιμοποίησαν ψευδείς ταυτότητες και άλλες παραπλανητικές πρακτικές για τη διάδοση ψευδών ή παραπλανητικών πληροφοριών.

Αυτό το δίκτυο απευθύνεται σε χρήστες σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι οι ξένες κυβερνήσεις προσπαθούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Το Facebook και το Twitter απέτυχαν να εμποδίσουν τη Ρωσία να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και βομβαρδίστηκαν για αυτό. Εξαιτίας αυτού, οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων για την καταπολέμηση των ψευδών πληροφοριών πριν από τις φετινές προεδρικές εκλογές.

Και οι δύο αυτές εταιρείες κοινωνικών μέσων έχουν συνεργαστεί με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ για να παρακολουθούν και να καταστρέφουν πολιτικές προπαγανδιστικές εκστρατείες που στοχεύουν Αμερικανούς ψηφοφόρους. Όλες αυτές οι οργανώσεις κατηγορούνται ότι έχουν δεσμούς με ξένες κυβερνήσεις, κυρίως το Ιράν και τη Ρωσία.

Ωστόσο, οι ιρανικές και ρωσικές κυβερνήσεις έχουν αρνηθεί επανειλημμένα τους ισχυρισμούς.

Η επιρροή αυτών των δικτύων που καταστράφηκαν την Πέμπτη δεν περιορίζεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Το Facebook και το Twitter δήλωσαν ότι στοχεύουν χρήστες σε τουλάχιστον 16 άλλες χώρες ή περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Αζερμπαϊτζάν, της Νιγηρίας και της Ιαπωνίας.

Το Twitter δήλωσε ότι πέντε από αυτά τα δίκτυα σχετίζονται με τις κυβερνήσεις του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας, της Κούβας, της Ταϊλάνδης και της Ρωσίας.

“Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στο κοινό να κατανοήσει περαιτέρω ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν αυτές οι χώρες για να κάνουν κατάχρηση και να υπονομεύσουν τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο.” είπε σε δήλωση η εταιρεία.

Το Facebook είπε ότι η εταιρεία βρήκε συνολικά 10 δίκτυα, μερικά από τα οποία έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν. Αυτά τα δίκτυα σχετίζονται κυρίως με πολιτικές ομάδες που στοχεύουν στο δημοκρατικό κοινό, συμπεριλαμβανομένου του στρατού της Μιανμάρ και των δυνάμεων νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος στο Αζερμπαϊτζάν.

«Τέτοιες παραπλανητικές δραστηριότητες θα θολώσουν τη διαφορά μεταξύ του υγιούς δημόσιου διαλόγου και της ανθρώπινης χειραγώγησης και θα προκαλέσουν εξαιρετικά περίπλοκα προβλήματα», είπε ο διευθυντής της πολιτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο του Facebook, Nathaniel Gleicher.

Το Facebook απέκλεισε επίσης μια αμερικανική εταιρεία μάρκετινγκ που ονομάζεται Rally Forge, η οποία στο παρελθόν συνεργάστηκε με συντηρητικές μαχητικές ομάδες Turning Point USA και την αυτοανακηρυγμένη ομάδα Inclusive Conservation Group, μια περιβαλλοντική ομάδα.

Ο λογαριασμός που ελέγχεται από το Rally Forge προσπάθησε να επηρεάσει την κοινή γνώμη δημοσιεύοντας μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων στην ενότητα σχολίων ειδήσεων των διάσημων μέσων.

Η Washington Post κάποτε ανέφερε ότι το Turning Point USA δημοσίευσε πολιτικό περιεχόμενο τύπου spam και δημοσίευσε περισσότερα από 4.500 tweets που περιείχαν περιεχόμενο ταυτότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Twitter είχε παγώσει 20 σχετικούς λογαριασμούς εκείνη την εποχή, και το Facebook είπε επίσης ότι θα διερευνήσει αυτήν τη συμπεριφορά.

Το Turning Point USA δήλωσε ότι ο ισχυρισμός σχετίζεται με ανεξάρτητη οντότητα. Η εταιρεία είπε σε μια δήλωση: “Η ομάδα επικοινωνιών του Facebook ανακάλυψε αυτό το σφάλμα.”

Ο Ράλι Φορτζ και ο Πρόεδρος Τζέικ Χόφμαν (Τζέικ Χόφμαν) δεν έχουν ακόμη σχολιάσει. Η Ομάδα Διατήρησης χωρίς αποκλεισμούς δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.ithome.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο