33.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024

Φυσικά καλλυντικά για το καλοκαίρι: Τα καλύτερα βιολογικά προϊόντα για το δέρμα σας

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που φέρνει μαζί της πολλές χαρές – μεγάλες μέρες στην παραλία, εκδρομές στη φύση και ατελείωτες επιλογές για διασκέδαση στην εξοχή. Αλλά μαζί με αυτές τις ευχάριστες στιγμές, το καλοκαίρι θέτει επίσης το δέρμα μας σε σοβαρή δοκιμασία. Οι ακτίνες του ήλιου, οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα και αφυδάτωση. Σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια ματιά στα καλύτερα φυσικά και βιολογικά προϊόντα που θα βοηθήσουν το δέρμα σας να δείχνει και να αισθάνεται υπέροχα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Προϊόντα πάνω από 300 εμπορικών σημάτων καλλυντικών μπορείτε να βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Parfimo.gr στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Γιατί να επιλέξετε φυσικά καλλυντικά;

Η επιλογή φυσικών καλλυντικών έχει πολλά πλεονεκτήματα. Τα βιολογικά προϊόντα κατασκευάζονται από φυσικά συστατικά που είναι ήπια για το δέρμα και δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες όπως parabens, θειικά άλατα και συνθετικά αρώματα. Είναι επίσης πιο φιλικά προς το περιβάλλον και συχνά παράγονται με βιώσιμο τρόπο. Τα φυσικά καλλυντικά όχι μόνο θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα, αλλά και υποστηρίζουν τη φυσική του αποκατάσταση. Μπορείτε να εμπιστευτείτε παγκοσμίου φήμης μάρκες όπως η estee lauder, το body shop, η vichy και η clinique οι οποίες προσφέρουν μεγάλη γκάμα φυσικών καλλυντικόν.

Αντηλιακά προϊόντα

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι η προστασία από τον ήλιο. Ακολουθούν μερικά βιολογικά αντηλιακά που είναι αποτελεσματικά και ασφαλή για το δέρμα σας:

  1. Badger Balm SPF 30 – Αυτό το προϊόν είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παρέχει προστασία ευρέος φάσματος από τις ακτίνες UVA και UVB. Περιέχει μόνο φυσικά συστατικά, όπως βούτυρο καριτέ και έλαιο jojoba.
  2. Alba Botanica Sensitive Mineral Sunscreen SPF 30 – Σχεδιασμένο ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες, αυτό το αντηλιακό περιέχει μεταλλικά φίλτρα και εκχυλίσματα αλόης βέρα και πράσινου τσαγιού.

Ενυδάτωση και φροντίδα του δέρματος

Το καλοκαίρι απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα για την ενυδάτωση, καθώς το δέρμα χάνει περισσότερη υγρασία λόγω της ζέστης και του ήλιου. Ακολουθούν μερικά φυσικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο και υγιές:

  1. Gel Aloe Vera – Το Gel Aloe Vera είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και ενυδατικές του ιδιότητες. Βοηθάει στα ηλιακά εγκαύματα και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.
  2. Rosehip Oil – Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C και είναι ιδανικό για την ανάπλαση του δέρματος. Ενυδατώνει σε βάθος και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος.
  3. Coconut Oil – Το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό ενυδατικό που διεισδύει βαθιά στο δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και λείο. Έχει επίσης αντιμικροβιακές ιδιότητες που προστατεύουν το δέρμα από τις μολύνσεις.

Φροντίδα προσώπου

Το πρόσωπο είναι ένα από τα πιο εκτεθειμένα στον ήλιο μέρη του σώματος και απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ακολουθούν μερικά βιολογικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα του προσώπου σας υγιές και λαμπερό όλο το καλοκαίρι:

  1. Organic Facial Serum – Οι οροί που περιέχουν βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ είναι εξαιρετικοί για ενυδάτωση και προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Παράδειγμα ενός τέτοιου προϊόντος είναι ο ορός Mad Hippie Vitamin C.
  2. Natural Toner – Τα τονωτικά με βάση το ροδόνερο ή τη hamamelis βοηθούν στη σύσφιξη των πόρων και στην ανανέωση του δέρματος. Το τονωτικό Thayers Witch Hazel είναι μια εξαιρετική επιλογή για το καλοκαίρι.

Απολέπιση

Η τακτική απολέπιση είναι σημαντική για τη διατήρηση του δέρματος φρέσκο και καθαρό. Τα φυσικά απολεπιστικά απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα:

  1. Sugar Scrub  – Η απολέπιση με ζάχαρη είναι ένα απαλό απολεπιστικό που αφήνει το δέρμα απαλό και λείο. Μπορεί επίσης να φτιαχτεί στο σπίτι με λάδι καρύδας και καστανή ζάχαρη.
  2. Coffee Scrub – Η καφεΐνη που περιέχεται στην απολέπιση με καφέ διεγείρει την κυκλοφορία και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου προϊόντος είναι το Frank Body Original Coffee Scrub.

Φροντίδα σώματος

Μην ξεχνάτε να φροντίζετε την επιδερμίδα του σώματός σας το καλοκαίρι. Οι φυσικές λοσιόν και τα έλαια θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας απαλό και ενυδατωμένο:

  1. Shea Butter Lotion – Οι λοσιόν με βάση το βούτυρο καριτέ είναι εξαιρετικά ενυδατικές και κατάλληλες για το ξηρό δέρμα. Ένα παράδειγμα είναι η λοσιόν SheaMoisture.
  2. Jojoba Oil – Το έλαιο Jojoba είναι ανάλαφρο και απορροφάται εύκολα από το δέρμα, αφήνοντάς το λείο και ενυδατωμένο.

Η επιλογή φυσικών καλλυντικών για το καλοκαίρι δεν είναι μόνο καλή για το δέρμα σας, αλλά και για το περιβάλλον. Τα βιολογικά προϊόντα προσφέρουν αποτελεσματική προστασία και ενυδάτωση χωρίς να εκθέτουν το δέρμα σας σε επιβλαβείς χημικές ουσίες. Είναι σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα σας όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Χρησιμοποιήστε φυσικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές, ενυδατωμένο και όμορφο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές και επιλέγοντας τα σωστά φυσικά προϊόντα, μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι χωρίς να ανησυχείτε για την κατάσταση του δέρματός σας. Είτε βρίσκεστε στην παραλία, είτε στα βουνά, είτε απλώς απολαμβάνετε την πόλη, τα φυσικά καλλυντικά θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας για λαμπερό και υγιές δέρμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο