25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Η Google λέει ότι το Chrome χρησιμοποιεί τώρα λιγότερη μνήμη σε Windows, macOS, Android… αλλά με το Linux, τι έγινε βρε παιδιά!?

Πολλές δυνατότητες βελτίωσης της μνήμης στο Google Chrome 89 αναφέρει η εταιρεία, την τελευταία σταθερή έκδοση του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης ιστού της Google.

Αυτό συμβαίνει τουλάχιστον εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης σε Windows, macOS ή Android. Ο γίγαντας αναζήτησης έχει μια νέα ανάρτηση ιστολογίου, όπου αναφέρει ότι το Chrome χρησιμοποιεί πλέον λιγότερη μνήμη, ανοίγει γρηγορότερα και αισθάνεται πιο ευαίσθητο στη χρήση.

Στα Windows, η Google λέει ότι το Chrome χρησιμοποιεί καλύτερα τη μνήμη καρτελών προσκηνίου, μειώνοντας την κατανάλωση σε ορισμένους ιστότοπους έως και 22 τοις εκατό.

Το MacOS tweaks βλέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να χρησιμοποιεί 8% λιγότερη μνήμη για το χειρισμό καρτελών φόντου. Χαμηλότερη χρήση μνήμης σημαίνει χαμηλότερη ισχύ. Η βαθμολογία ενεργειακών επιπτώσεων του Chrome σε macOS έχει μειωθεί κατά 65 τοις εκατό.

Το Android δεν παραλείπεται. Εκεί, το Chrome χρησιμοποιεί 5% λιγότερη μνήμη και ξεκινά περισσότερο από 7% πιο γρήγορα. Και σε τηλέφωνα Android τελευταίας τεχνολογίας με μεγάλες ποσότητες μνήμης τα κέρδη είναι ακόμη καλύτερα.

Αλλά με το Linux!? Δεν υπάρχει καμία αναφορά! Λίγο περίεργο, δεδομένου ότι το Chrome OS – που χρησιμοποιείται πλέον από περισσότερα άτομα από το macOS – είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε Linux.

Υποτίθεται ότι αυτό συμβαίνει λόγο των διαφορετικών συνθέσεων των διανομών Linux, που ποικίλλουν σημαντικά. Οι βελτιώσεις που έχουν συγκεντρωθεί σε μία “out-of-the-box” διανομή Linux, δεν μπορούν να μεταφραστούν άμεσα σε άλλη – και αυτό ισχύει για τις περισσότερες εφαρμογές, όχι μόνο για τις πεινασμένες με μνήμη εφαρμογές όπως τα προγράμματα περιήγησης ιστού!

Ωστόσο, είναι πιθανό ότι υπάρχουν κάποιες βελτιώσεις στην απόδοση που ωφελούν το Chrome για Linux, ακόμα κι αν όχι σκόπιμα. Επομένως, ίσως αξίζει να κατεβάσετε το Chrome και να το ξαναδείτε.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο