15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Η Microsoft κλωτσάει την Apple όπου πονάει, λέει η Epic, τα Steam καταστήματα «πολύ ευπρόσδεκτα» στην πύλη των Windows 11 Store

Μεταξύ των εκπληκτικών ειδήσεων που βγαίνουν από τις ανακοινώσεις των Windows 11 της Microsoft είναι το σχέδιό της να ανοίξει το δικό του κατάστημα Windows 11 σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων. Επί του παρόντος, καταστήματα όπως το κατάστημα Epic Games και το κατάστημα Valve Steam πωλούν τα παιχνίδια τους μέσω καταστημάτων στο Διαδίκτυο, αλλά η Microsoft τους προσκαλεί να πουλήσουν τους καταλόγους τους απευθείας από το δικό της κατάστημα.

Η εκδήλωση της Microsoft στα Windows 11 έφερε πολλά απροσδόκητα και ενδιαφέροντα νέα, αν και δεν ήταν όλα ευπρόσδεκτα, όπως οι απαιτήσεις συστήματος που απαιτούνται για την εκτέλεση του νέου λειτουργικού συστήματος. Ωστόσο, μεταξύ των πολύ θετικών εξελίξεων είναι η ολοένα και πιο ανοιχτή στάση της Microsoft στην πλατφόρμα της η οποία περιλαμβάνει την εισαγωγή υποστήριξης εφαρμογών Android. Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται η απόφαση της Microsoft να επιτρέπει στους προγραμματιστές να διατηρούν όλα τα έσοδα που δημιουργούν σε μια εφαρμογή μέσω των δικών τους ή συστημάτων πληρωμής τρίτων.

Αυτή η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί την ανακοίνωση της Microsoft τον Απρίλιο ότι θα μειώσει την περικοπή που παίρνει από τις πωλήσεις παιχνιδιών μέσω των Windows και Xbox Stores (στα Windows) σε μόλις 12 τοις εκατό, από 30 τοις εκατό. Και οι δύο αυτές κινήσεις θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την Apple με τις τρέχουσες δικαστικές υποθέσεις της και τις επικείμενες αντιμονοπωλιακές έρευνες που παράγονται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ. Η Apple έχει επισημάνει τις πρακτικές των άλλων και η κίνηση της Microsoft γύρω από τα έσοδα εντός της εφαρμογής θα πλήξει πραγματικά την Apple όπου πονάει – ιδιαίτερα στην περίπτωση της με τα Epic Games .

Στην πραγματικότητα, ο Panos Panay της Microsoft είπε στο The Verge ότι τόσο το κατάστημα Epic Games όσο και το κατάστημα Valve Steam είναι και τα δύο «πολύ ευπρόσδεκτα» στο νέο κατάστημα Windows 11. Ωστόσο, ένας παράγοντας που θα μπορούσε ακόμη να αποτρέψει αυτό να συμβεί είναι ότι η Microsoft είπε ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών μέσω οποιωνδήποτε καταστημάτων τρίτων θα εξακολουθούν να υπόκεινται σε περικοπή 12%. Ο λόγος για αυτήν τη διαφοροποίηση των χρεώσεων που ισχύουν για τις κανονικές εφαρμογές εντός εφαρμογής (χωρίς περικοπή) και παιχνίδια (περικοπή 12 τοις εκατό) πιθανότατα οφείλεται στην περικοπή 12 τοις εκατό που συνεχίζει να παίρνει η Microsoft για πωλήσεις παιχνιδιών και αγορές εντός εφαρμογής μέσω της ξεχωριστό κατάστημα εφαρμογών Xbox εντός των Windows.

Η προσφορά της Microsoft για τη φιλοξενία καταστημάτων τρίτων όπως το Steam και το Epic στο Windows Store είναι ωστόσο σημαντική εξέλιξη στο τοπίο του καταστήματος εφαρμογών. Και πάλι, αυτό είναι κάτι που απαγορεύει αυστηρά η Apple στο iOS App Store, ενώ συνεχίζει επίσης να λαμβάνει περικοπή εσόδων 30% τόσο από τις πωλήσεις εφαρμογών όσο και από τις αγορές εντός εφαρμογής για εταιρείες που κερδίζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια. Όπως το θέτει ο Panay, «τα Windows φιλοξενούν ήδη από πολλούς τρόπους αυτά τα καταστήματα…», με το οποίο εννοεί απευθείας μέσω του διαδικτύου μέσω της πλατφόρμας των Windows. Ο Panay πρόσθεσε: «Θέλω πραγματικά αυτήν την εμπειρία όπου πηγαίνετε στο κατάστημα, πληκτρολογείτε την εφαρμογή και λαμβάνετε την εφαρμογή που θέλετε».

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε αν το Steam ή το Epic ή οποιοδήποτε άλλο μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών τρίτων αποφασίζει να αποδεχτεί τη Microsoft με την προσφορά του. Παρόλο που μπορεί να χάσουν κάποια έσοδα για παιχνίδια που πωλούν κατοικούν στο Windows 11 Store, έχει γίνει σίγουρα μια πολύ πιο βιώσιμη επιλογή από ό, τι στο παρελθόν. Μπορεί επίσης να αναγκάσει τα ίδια καταστήματα να επανεξετάσουν τις δικές τους ρυθμίσεις κατανομής εσόδων με προγραμματιστές στα δικά τους καταστήματα. Αυτό θα συμβεί ιδιαίτερα εάν ορισμένοι από αυτούς τους προγραμματιστές αποφασίσουν να αρχίσουν να πωλούν τα παιχνίδια τους στο Windows Xbox Store.

[signoff]

πηγη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο