22.3 C
Athens
Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024

Η NASA σας προσκαλεί να σχεδιάσετε μια “διαστημική τουαλέτα” και ο νικητής θα πάρει 20.000 $!

Η NASA σας προσκαλεί να σχεδιάσετε μια “διαστημική τουαλέτα σελήνης”, για την οποία παρέχουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 35.000 δολαρίων.

Η NASA είχε θέσει στο παρελθόν έναν φιλόδοξο στόχο να επιστρέψει τους αστροναύτες στο φεγγάρι έως το 2024, και οι αστροναύτες σαφώς έπρεπε να πάνε στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις που αναφέρει η NASA στην πλατφόρμα crowdsourcing HeroX, η NASA πρέπει να προσαρμόσει τη σχεδίαση της τουαλέτας στον σεληνιακό εκφορτωτή “Artemis”. Πρέπει να λειτουργεί σε μικροβαρύτητα ή “μηδενική βαρύτητα” στο διάστημα και στο φεγγάρι. Η βαρύτητα στο φεγγάρι είναι περίπου το ένα έκτο της δικής μας στη γη.

Επιπλέον, αυτή η αποστολή θα περιλαμβάνει την πρώτη γυναίκα αστροναύτη που έχει φτάσει ποτέ στο φεγγάρι, οπότε η τουαλέτα πρέπει να είναι σε θέση να επιτρέπει σε άνδρες και γυναίκες να την χρησιμοποιούν. Ο σχεδιασμός της τουαλέτας θα πρέπει επίσης να εξοικονομεί νερό και να διατηρεί το αρχικό περιβάλλον απαλλαγμένο από οσμές και άλλους ρύπους στο σκάφος.

Το αίτημα ανέφερε επίσης ότι «ένα σχέδιο που μπορεί να δεχτεί εμετό χωρίς να απαιτείται από τους αστροναύτες να βάλουν το κεφάλι τους στην τουαλέτα θα λάβει επιπλέον βαθμούς». Η τουαλέτα πρέπει να είναι σε θέση να υποστηρίζει το πλήρωμα δύο αστροναυτών για 14 ημέρες και να επιτρέπει την απομάκρυνση των απορριμμάτων που συλλέγονται. Η τουαλέτα πρέπει να καθαρίζεται και να συντηρείται εύκολα και ο χρόνος προετοιμασίας μεταξύ κάθε χρήσης πρέπει να είναι εντός 5 λεπτών ή λιγότερο. Πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί λιγότερη από 70 watt ισχύος και λιγότερο θόρυβο από τα 60 ντεσιμπέλ, που είναι ο θόρυβος ενός μέσου ανεμιστήρα μπάνιου.

Ο χώρος θα είναι επίσης πρόβλημα, οπότε η τουαλέτα πρέπει να ζυγίζει λιγότερο από 33 κιλά στη γη και λιγότερο από 0,12 κυβικά μέτρα σε όγκο.

Το iΤechNews.gr έμαθε ότι ο διαγωνισμός ξεκίνησε την Πέμπτη, 25 Ιουνίου και το πρώτο έπαθλο είναι το ποσό των 20.000 $. Η δεύτερη και η τρίτη θέση θα λάβουν από 10.000 $ και 5.000 $ αντιστοίχως. Η προθεσμία για την υποβολή των έργων είναι μέχρι και τις 17 Αυγούστου και οι νικητές θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

 

[signoff]

 

Πηγή: www.ithome.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο