25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Κύμα απολύσεων στην Xbox

Εν μέσω των νέων περί μαζικής απόλυσης 10,000 υπαλλήλων στη Microsoft, ένας αριθμός εργαζομένων στα στούντιο The Coalition, 343 Industries και Bethesda του Xbox μαθαίνουν πως επηρεάστηκαν και οι δικές τους δουλειές.

Σύμφωνα με αναφορές στα Bloomberg και Kotaku, κάποιοι developers στα τρία αυτά στούντιο του Xbox ενημερώθηκαν πως απολύθηκαν. Συνολικά, 878 θέσεις επηρεάστηκαν άμεσα στην Ουάσινγκτον σε όλη την Microsoft, ενώ μέσα στον Μάρτιο αναμένονται κι’ άλλες απολύσεις.

Συγκεκριμένα, οι απολύσεις έχουν χτυπήσει την The Coalition (που βρίσκεται πίσω από το franchise του “Gears” καθώς και από ένα νέο επερχόμενο IP), την 343 Industries (που δουλεύει πάνω στη συνεχή υποστήριξη για το “Halo Infinite”) και τη Bethesda (που δουλεύει πάνω στο επερχόμενο και πολυαναμενόμενο “Starfield”). Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο τρόπος που έχουν επηρεάσει οι απολύσεις αυτές τα projects αυτά, ή πόσοι άνθρωποι από κάθε στούντιο έχουν επηρεαστεί.

Σε μία δημοσίευση μαζί με τις απολύσεις, ο CEO Satya Nadella σημείωσε πως οι απολύσεις έχουν επηρεάσει λιγότερο από το 5% του εργατικού δυναμικού της Microsoft και ισχυρίστηκε πως όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα των αργότερων εξόδων των καταναλωτών καθώς και της συνεχούς ύφεσης. Η Microsoft είχε ήδη απολύσει “εκατοντάδες” εργαζομένους τον περασμένο Οκτώβριο, σε μία κίνηση που λεγόταν ότι θα επηρεάσει και τα τμήματα του gaming.

Τα νέα αυτά έρχονται έναν χρόνο μετά την ανακοίνωση της Microsoft όσον αφορά τη συμφωνία με την Activision Blizzard για $69 δισεκατομμύρια, μία συμφωνία που έχει αντιμετωπίσει αρκετά εμπόδια σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον και Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Activision Blizzard θα φέρει περίπου 10,000 νέους εργαζομένους στη Microsoft αν η συμφωνία ολοκληρωθεί.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο