Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερ δημιουργούν κακόβουλο λογισμικό σε αντίγραφα σημαντικών παιχνιδιών, προκειμένου να μολύνουν ανυποψίαστους υπολογιστές παικτών.
Μια νέα αναφορά από το BBC News αποκάλυψε ότι αντίγραφα παιχνιδιών όπως το Grand Theft Auto, το NBA 2K και το Pro Evolution Soccer προσφέρονται δωρεάν. Αυτά τα παιχνίδια, ωστόσο, έχουν μολυνθεί με δυνητικά καταστροφικό κακόβουλο λογισμικό που επιτρέπει στους χάκερ να μολύνουν τον υπολογιστή σας και να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.
Σύμφωνα με την έκθεση, μόλις ληφθούν, αυτά τα παιχνίδια χρησιμοποιούν μια μορφή κακόβουλου λογισμικού γνωστή ως Crackonosh για τη δημιουργία ψηφιακού νομίσματος. Προφανώς, οι εγκληματίες έχουν ήδη συλλέξει με επιτυχία περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια (1,4 εκατομμύρια λίρες) σε μία κρυπτογράφηση που είναι γνωστή ως Monero. Το Monero είναι ένα cryptocurrency που χρησιμοποιείται τακτικά από εγκληματίες λόγω του γεγονότος ότι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί από πολλά άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin.
Το σύστημα ανακαλύφθηκε από μια ομάδα ερευνητών στο Avast, μια εταιρεία λογισμικού προστασίας από ιούς, οι οποίοι λένε ότι οι λήψεις αυτών των «σπασμένων» παιχνιδιών έχουν εξαπλωθεί τόσο πολύ που τώρα γίνονται μάρτυρες περίπου 800 περιστατικών την ημέρα. Η Avast λέει ότι τουλάχιστον 220.000 υπολογιστές έχουν επηρεαστεί έως τώρα σε χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Πολωνίας. Οι παίκτες πιθανότατα στοχεύονται λόγω των ταχύτερων και αποτελεσματικότερων μονάδων επεξεργασίας που απαιτούνται για την εκτέλεση παιχνιδιών PC προηγμένης τεχνολογίας.
Ίσως η πιο ανησυχητική πτυχή του κακόβουλου λογισμικού είναι ότι μόλις εγκατασταθεί, μπορεί να προστατευτεί από τις ενημερώσεις των Windows και το λογισμικό ασφαλείας καταργώντας την εγκατάσταση των προγραμμάτων που τα εκτελούν. Το κακόβουλο λογισμικό είναι επίσης ικανό να επιβραδύνει τον υπολογιστή του χρήστη, να φθείρει εξαρτήματα λόγω υπερβολικής χρήσης και να αυξήσει τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος του χρήστη.
Αρκετές εταιρείες παιχνιδιών και τεχνολογίας υψηλού προφίλ έχουν πέσει θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των προγραμματιστών των παιχνιδιών από τις Capcom και CD Projekt Red, που είδαν τόσο τα δεδομένα των υπαλλήλων όσο και τον πηγαίο κώδικα παιχνιδιού τους να διαρρέουν στο Διαδίκτυο αντίστοιχα. Ωστόσο, υπάρχει μια σαφής και αυξανόμενη ανάγκη για τα άτομα να φροντίζουν περισσότερο τη δική τους ψηφιακή ασφάλεια και ασφάλεια στο Διαδίκτυο, ειδικά για ψηφιακά βαρύς καταναλωτές όπως οι παίκτες βιντεοπαιχνιδιών, οι οποίοι ξοδεύουν πολύ χρόνο και χρήμα στο διαδίκτυο.
Το ηθικό της ιστορίας είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να κατεβάζουμε δωρεάν αρχεία παιχνιδιών από φόρουμ, καθώς ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να είναι μέσα!
[signoff]