25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Νέο θέμα με Μπλε Οθόνες στα Windows 11 μετά το update του Ιουλίου

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά κι όμως είναι αληθινό. Μόλις μερικές ημέρες μετά το συμβάν που προκάλεσε χαμό παγκοσμίως σε 8.5 εκατομμύρια Windows συσκευές σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, καταστήματα και όπου αλλού φαντάζεστε, η Microsoft τώρα έχει να διαχειριστεί άλλο ένα παρόμοιο θέμα με Μπλε Οθόνες. Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κατάσταση δεν είναι τόσο κρίσιμη βέβαια, μιας και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά το update του Ιουλίου του 2024 των Windows 11, επηρεάζει μια σχετικά μικρή μερίδα χρηστών.

Αναλυτικότερα, μετά την εγκατάσταση του ‘July 2024 Windows security update’, πολλοί χρήστες των Windows 11 που κάνουν χρήση του BitLocker χαρακτηριστικού για κρυπτογράφηση των αρχείων τους παρατήρησαν ότι τα σύστημά τους δεν άνοιγαν. Η ενημέρωση επηρεάζει κάτι σχετικό και έτσι για να μπορεί ο κάτοχος του συστήματος να έχει ξανά πρόσβαση, πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία αποκατάστασης που εφαρμόζεται στις συσκευές που προστατεύονται από το BitLocker. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει τη χρήση του κωδικού ανάκτησης του δίσκου των Windows, μέσα από την οθόνη που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Η Microsoft αναγνώρισε το πρόβλημα, επισημαίνοντας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της:

Μετά την εγκατάσταση του July 2024 Windows security update, που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου 2024 (KB5040442), ενδέχεται να εμφανιστεί μια οθόνη ανάκτησης BitLocker κατά την εκκίνηση της συσκευής σας. Αυτή η οθόνη δεν εμφανίζεται συνήθως μετά από μια ενημέρωση των Windows. Είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα αν έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή Κρυπτογράφηση Συσκευής στις Ρυθμίσεις στην ενότητα Απόρρητο και Ασφάλεια -> Κρυπτογράφηση Συσκευής. Ως αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε το κλειδί ανάκτησης από το λογαριασμό σας στη Microsoft για να ξεκλειδώσετε τη μονάδα δίσκου σας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επίλυσης μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο