15.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τα πιο ποιοτικά αμάξια για το 2020! Πρώτα τα Dodge της Hyundai, τελευταία η Tesla!

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης,σήμερα η αμερικανική αρχή JD Power κυκλοφόρησε μια νέα έκθεση σχετικά με την έρευνα ποιότητας του αυτοκινήτου για το 2020. Η έκθεση δείχνει ότι ανάμεσα σε 33 μάρκες αυτοκινήτων, η Tesla κατατάσσεται στην τελευταία θέση.

Αναφέρεται ότι η JD Power διεξάγει αυτήν την έρευνα ποιότητας για 34 χρόνια. Η στατιστική μέθοδος του πρακτορείου είναι η συλλογή δεδομένων με την έρευνα των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που αγόρασαν νέα αυτοκίνητα σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, 90 ημέρες αργότερα. Αναφέρεται ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί τον αριθμό των προβλημάτων ανά 100 οχήματα (PP100) ως μέτρο ποιότητας.

Συγκεκριμένα, οι πέντε πρώτοι είναι οι Dodge, Kia, Chevrolet, Ram και Genesis (πολυτελείς μάρκες της Hyundai Motor) και στις τελευταίες θέσεις είναι οι Mercedes-Benz, Volvo, Audi, Land Rover και Tesla.

Σύμφωνα με την κατάταξη, οι Dodge και Kia αντιμετώπισαν 136 προβλήματα ανά 100 οχήματα, έχοντας ισοπαλία στην πρώτη θέση. Η κατάταξη πάντως των Dodge αυξήθηκε κατά 7 θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Οι Chevrolet και Ram αντιμετώπισαν 141 προβλήματα ανά 100 οχήματα, έχοντας έτσι ισοπαλία για τη δεύτερη θέση. Μεταξύ αυτών, η κατάταξη της Ram αυξήθηκε κατά 19 θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Η Genesis έφτασε στην πέμπτη θέση με 142 προβλήματα ανά 100 οχήματα.

Αυτή τη φορά, ο πιο αξιοσημείωτος είναι ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, ο οποίος εισήλθε στη λίστα για πρώτη φορά, αλλά στο κάτω μέρος της λίστας. Αναφέρεται ότι για κάθε 100 οχήματα Tesla θα αντιμετωπίσει 250 προβλήματα, πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της βιομηχανίας των 166.

Αναφέρεται ότι η εταιρεία στο παρελθόν δεν επέτρεπε στην JD Power να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη για τη συλλογή δεδομένων, γι’ αυτό και δεν είχε εμφναιστεί μέχρι στιγμής στην λίστα αυτή. Αλλά αργότερα, η εταιρεία δεν επέτρεψε στον οργανισμό να διερευνήσει τους πελάτες του σε 15 πολιτείες μόνο, οπότε η εταιρεία στράφηκε να συλλέξει δείγματα από τις άλλες 35 πολιτείες για ενημέρωση.

Λίγο πριν από την κυκλοφορία των αποτελεσμάτων της έρευνας την Τετάρτη, το μοντέλο Υ της Tesla, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αντιμετώπισε πολλά παράπονα. Αυτές οι καταγγελίες περιελάμβαναν εσφαλμένη ευθυγράμμιση των μερών του σώματος, καθίσματα που δεν είναι σταθερά στη βάση, προφυλακτήρες που πέφτουν στη βροχή και διαρροές στην καμπίνα.

 

[signoff]

 

Πηγή: https://www.ithome.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο