25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Πώς να απενεργοποιήσετε την Siri και τις προτάσεις της σε iPhone ή iPad

Η Siri είναι ένας χρήσιμος φωνητικός βοηθός, αλλά για κάποιο λόγο, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να την απενεργοποιήσουν στο iPhone ή το iPad τους. Να είστε σίγουροι ότι η απενεργοποίηση της Siri είναι τόσο εύκολη όσο και η ενεργοποίηση ή η επανενεργοποίησή του. Η διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα και σε αυτό το άρθρο, θα σας ενημερώσουμε πώς να το κάνετε.

Η Apple ισχυρίστηκε τον Ιανουάριο του 2018 ότι περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στρέφονται στηSiri τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αυτό είναι περίπου 125 εκατομμύρια περισσότερο από τον αριθμό που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως τον Ιούνιο του 2017. Ο αριθμός των χρηστών αυξάνεται συνεχώς. Αλλά σε σύγκριση με τα 1,3 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές, αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν βρίσκουν τον βοηθό χρήσιμο σε καθημερινή βάση και πολλοί προτιμούν να απενεργοποιήσουν εντελώς την Siri.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Εάν έχετε μια συσκευή Apple, ένα iPhone πχ, τότε μπορεί να έχετε χρησιμοποιήσει τη Siri τουλάχιστον μία φορά. Αυτός ο φωνητικός βοηθός, όπως και όλοι οι άλλοι, είναι χρήσιμος σε πολλές περιπτώσεις. Ωστόσο, όταν ενεργοποιείται συνεχώς, τείνει να ενεργοποιείται χωρίς καν να σας ζητηθεί. Για να το λύσετε αυτό, να ξέρετε ότι είναι πολύ απλό να απενεργοποιήσετε τη Siri και τις προτάσεις της.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ SIRI

Εάν δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε τον εικονικό βοηθό της Apple, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε το μενού Siri & Search.
  • Απενεργοποιήστε πρώτα δύο πράγματα: Ακούστε το “Hey Siri” και πατήστε το Πλαϊνό κουμπί για την Siri.
  • Θα πρέπει να εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε πλήρως τη Siri. Πατήστε Turn Off Siri για να συνεχίσετε.

 

 

 

ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ

Συμβαίνει ο βοηθός να ενεργοποιείται κατά λάθος, πατώντας λίγο περισσότερο στο home ή στο πλαϊνό κουμπί του iPhone, ακόμα κι αν η οθόνη του είναι κλειδωμένη.

Για να μην συμβεί ξανά αυτό, έχετε την επιλογή να απενεργοποιήσετε τη Siri στην οθόνη κλειδώματος.

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα 4 απλά βήματα παρακάτω:

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  • Ανάλογα με το μοντέλο του iPhone σας, επιλέξτε Face ID & Passcode ή Touch ID & Passcode.
  • Εισάγετε τον κωδικό σας.
  • Στο Να επιτρέπεται η πρόσβαση σε λειτουργία κλειδώματος, απενεργοποιήστε τη Siri.

Είναι επίσης δυνατό να απενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή απευθείας μέσω των ρυθμίσεων της Siri. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Siri & Αναζήτηση και, στη συνέχεια, πατήστε Siri με Κλείδωμα οθόνης.

 

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ SIRI

Είστε στην Αναζήτηση ή στο Κέντρο ειδοποιήσεων και η Siri συνεχίζει να σας δίνει προτάσεις; Δείτε πώς να το αποτρέψετε.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone ή το iPad σας.
  • Επιλέξτε το μενού Siri & Search.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και απενεργοποιήστε τις Προτάσεις κατά την αναζήτηση, Προτάσεις στην οθόνη κλειδώματος, Προτάσεις στην αρχική οθόνη ή/και Προτάσεις κατά την κοινή χρήση.
  • Εάν δεν βλέπετε αυτές τις επιλογές, ίσως χρειαστεί να απενεργοποιήσετε παρόμοιες επιλογές σε μια ενότητα που ονομάζεται Προτάσεις από την Apple (δείτε στιγμιότυπο οθόνης) ή να απενεργοποιήσετε τα πράγματα ανά εφαρμογή.

Για ειδοποίηση, από την αρχική οθόνη σας: σύρετε το δάχτυλό σας προς τα αριστερά για πρόσβαση στα γραφικά στοιχεία, πηγαίνετε μέχρι κάτω και, στη συνέχεια, πατήστε Επεξεργασία και, στη συνέχεια, στα αριστερά των Εφαρμογών που προτείνει η Siri, πατήστε τον κόκκινο κύκλο. Τέλος, επιλέξτε Διαγραφή.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο