25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Θέλετε ν’ αλλάξετε την μπαταρία στο iPhone σας!? Ελάτε σε δύο μήνες το λιγότερο να την πάρετε!

Υποθέτω έχετε ακούσει το τεράστιο σκάνδαλο Batterygate που έχει ξεσπάσει με την Apple, ειδικότερα από την στιγμή που και η ίδια παραδέχτηκε ότι μειώνει επίτηδες την απόδοση των παλιών της κινητών, λόγο της μπαταρίας! Μάλιστα αυτό έγινε ο λόγος που από τις αρχές του χρόνου δίνει την δυνατότητα σε όλους που έχουν πιο παλιό μοντέλο και έχει επηρεαστεί από το πρόβλημα αυτό, να την αλλάξει και να πληρώσει από τα 79$ που έχει κανονικά, μόνο 29$. Το θέμα είναι ότι η οδύσσεια των χρηστών δεν λήγει εκεί αλλά ουσιαστικά μόλις ξεκινάει!

Βασικό πρόβλημα για όλη αυτή την ταλαιπωρία που απ’ ότι φαίνεται περνάνε καθημερινά σχεδόν όλοι οι χρήστες κινητών iPhone που θέλουν ν’ αλλάξουν την μπαταρία, είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά αποθέματα μπαταριών!

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα μοντέλα που έχουν επηρεαστεί περισσότερο είναι τα iPhone 6 Plus και το 6s Plus. Στην Αϊόβα όπου υπάρχει μία πολύ μεγάλη μονάδα παραγωγής μπαταριών, δήλωσαν ότι συγκεκριμένα η παραγωγή μπαταριών για το iPhone 6 Plus έχει σταματήσει, αλλά τώρα που η ζήτηση αυξήθηκε ξαφνικά λόγο της προσφοράς για την αλλαγή της μπαταρίας, η Apple έπρεπε να κινήσει εκ νέου τη γραμμή παραγωγής, έτσι ώστε ο χρήστης να αντικαταστήσει την μπαταρία του. Ωστόσο το ίδιο βλέπουμε και σε κινητά όπως iPhone 6 και iPhone 7 που η μπαταρία είναι εκτός αποθέματος.

Συγκεκριμένα ένας κάτοχος ενός iPhone 6 Plus, ονόματι Pressler είπε στο BuzzFeed σε συνέντευξή του ότι όταν πήγε να αλλάξει την μπαταρία, ο εκπρόσωπος πωλήσεων του είπε ότι θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο για να τους έρθει η νέα παρτίδα μπαταριών!

Ο Pressler δήλωσε: «Το προσωπικό πωλήσεων, του δήλωσε ότι η μπαταρία μπορεί να αντέξει 300 έως 500 κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης, αν και στην πραγματικότητα η μπαταρία έχει 900 κύκλους φόρτισης και αποφόρτισης. Στην καθημερινή χρήση, χρειαζόμαστε μόνο το 30% της πραγματικής χωρητικότητας.”

Ο Pressler, ετών 42, είναι διευθυντής ενός ιατρικού εργαστηρίου, ενώ έχει ένα κάρο πληροφορίες αποθηκευμένες στο iPhone του και λόγω της φύσης του έργου του, συχνά πρέπει να πάρει κάποιες αναφορές στο κινητό του στη μέση της νύχτας.

Ως εκ τούτου, ο Pressler έπρεπε να κάνει αρκετά πράγματα μέσω του κινητού καθημερινά. ” Στην πραγματικότητα, το τηλέφωνό μου ήταν πιο βαρύ μετά την αναβάθμιση στο iOS 11. Όχι μόνο το λογισμικό κράσαρε συχνά, αλλά και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μου έπεσε κατακόρυφα “.

Ο Pressler δήλωσε ότι θα αλλάξει αμέσως σε Samsung μιας και δεν μπορεί να περιμένει ν’ αλλάξει μπαταρία τον Απρίλιο. “Είναι αρκετά καλό που με μόλις 29$ μπορείς ν’ αλλάξεις την μπαταρία, αλλά στην πραγματικότητα όταν πρέπει να περιμένεις άλλους τρεις μήνες για την νέα μπαταρία, είναι απελπισία” δήλωσε ο Pressler θυμωμένος.

Στο Οχάιο Brooks άλλος χρήστης, αφού πέρασε μία ώρα στους δρόμους μέσα στο χιόνι, πήγε ν’ αλλάξει την μπαταρία του iPhone 6 Plus που έχει, ενώ είχε δει πριν ότι υπήρχε διαθέσιμη. Πηγαίνοντας στο μαγαζί, διαπίστωσε ότι θα ήταν διαθέσιμη σε μερικούς μήνες!

Ο Brooks ανέφερε ότι: «Έχω το 6 Plus τρία χρόνια, και η πρόσφατη ξαφνική μείωση της απόδοσης ήταν ότι το χειρότερο για μένα και μ’ έχει κάνει να βλέπω διαφορετικά πια την Apple. “

Διαβάστε επίσης: Η Apple κατακτά και πάλι την κινεζική αγορά

Αν και πολύ θυμωμένος, αλλά Brooks είπε ότι δεν ήθελε να αλλάξει το τηλέφωνο, επειδή το ν’ αλλάξεις το κινητό είναι πιο ακριβό από την μπαταρία. Αυτό που θέλει περισσότερο τώρα είναι μια ειλικρινή συγγνώμη από την Apple.

Απ’ ότι φαίνεται η Apple έχει ακόμα αρκετά προβλήματα να λύσει από το πρόβλημα που δημιούργησε με την απόφασή της να μειώσει την απόδοση των κινητών της.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο