Η Baidu εργάζεται πάνω σε μια εφαρμογή τύπου ChatGPT που θα την ενσωματώσει σταδιακά στη μηχανή αναζήτησής της.
Δύο μήνες αφότου το ChatGPT της OpenAI έγινε viral στο διαδίκτυο, ο κολοσσός των μηχανών αναζήτησης της Κίνας, η Baidu, σκοπεύει να λανσάρει το δικό της chatbot τεχνητής νοημοσύνης – κάτι που θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα για μια νέα τεχνολογική κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των ισχυρών χωρών.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Baidu εργάζεται πάνω σε μια εφαρμογή τύπου ChatGPT που θα την ενσωματώσει σταδιακά στη μηχανή αναζήτησής της. Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, η εταιρεία σχεδιάζει να ενσωματώσει τα αποτελέσματα που δημιουργούνται από chatbot όταν οι χρήστες κάνουν αιτήματα αναζήτησης, αντί μόνο για συνδέσμους. Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, το νέο εργαλείο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.
Η Baidu έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια για την έρευνα της τεχνητής νοημοσύνης σε μια πολυετή προσπάθεια μετάβασης από το διαδικτυακό μάρκετινγκ στη βαθύτερη τεχνολογία. Το σύστημα Ernie (Enhanced Representation through Knowledge Integration) – ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης μεγάλης κλίμακας που έχει εκπαιδευτεί σε δεδομένα επί σειρά ετών – θα αποτελέσει τη βάση του επερχόμενου εργαλείου που μοιάζει με το ChatGPT, δήλωσε η πηγή.
Εδώ και χρόνια, η Baidu, η «κινεζική Google» έχει εκπαιδεύσει τον Ernie για να ανταγωνιστεί τον Bert της Google, έναν αλγόριθμο αναζήτησης, οι δυνατότητες του οποίου είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ChatGPT της OpenAI, ο οποίος είναι διαθέσιμος δωρεάν στο διαδίκτυο.
Εκτός από την Baidu, αρκετές κινεζικές νεοσύστατες επιχειρήσεις διερευνούν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) και έχουν προσελκύσει επενδυτές όπως η Sequoia και η Sinovation Ventures.