26 χρόνια πριν από την κυκλοφορία του Apple Watch, το Seiko WristMac κυκλοφόρησε το 1988. Το ρολόι χρησιμοποιούσε το AppleTalk για σύνδεση με Macintosh ενός χρήστη και αποθήκευσε αριθμούς τηλεφώνου, χειριζόταν καθημερινούς και εβδομαδιαίους επαναλαμβανόμενους συναγερμούς και εφάπαξ συναγερμούς. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τη λήψη σημειώσεων οι οποίες στη συνέχεια θα εξάγονταν ως αρχείο κειμένου σε έναν δίσκο.
Η αξίωση του WristMac για φήμη έγινε στις 28 Αυγούστου 1991, όταν οι αστροναύτες του διαστημικού λεωφορείου Atlantis έστειλαν το πρώτο email από το διάστημα. Οι μονάδες WristMac που φορούσαν τους βοήθησαν να συνδεθούν με το λογισμικό Macintosh Portable και Apple Link που πήγαιναν μαζί με το λεωφορείο. Το 1991, οι New York Times ανέφεραν ότι το WristMac θα χρησιμοποιηθεί για να ηχήσει συναγερμό και να εμφανίσει μια υπενθύμιση δύο γραμμών στην οθόνη του για να υπενθυμίσει στους αστροναύτες να κάνουν μερικές από τις εργασίες τους.
Το Seiko WristMac κυκλοφόρησε 26 χρόνια πριν από την κυκλοφορία του Apple Watch
Ένα ρολόι WristMac που αγόρασε κάποιος για λιγότερο από 50 $ από μια αποθήκη Mac στο Κονέκτικατ που βγήκε εκτός λειτουργίας, δημοπρατείται από το ComicConnect (μέσω AppleInsider). Ο νικητής θα πάρει σπίτι το αρχικό (ανοιγμένο) κουτί, την κάρτα εγγραφής, το εγχειρίδιο αναφοράς, τη δισκέτα λογισμικού, τη συσκευασία και το απόλυτο έπαθλο: ένα κλειστό ρολόι Seiko WristMac. Αύξων αριθμός 70216.
Σύμφωνα με την περιγραφή στον ιστότοπο ComicConnect, “Αυτό είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και σκοτεινό κομμάτι της ιστορίας της τεχνολογίας και ένα απίστευτο εύρημα για συλλέκτες, επενδυτές και θαυμαστές της Apple. Σπάνια έχει δει από την έναρξή του πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, και πιθανότατα θα περάσουν χρόνια πριν βγει άλλος σε δημοπρασία οπουδήποτε. Αυτό είναι ένα κομμάτι της ιστορίας των υπολογιστών που δεν πρέπει να χάσετε.” Ο Stephen Fishler, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της ComicConnect, λέει: “Το WristMac είναι τόσο σπάνιο, που είναι δύσκολο να προβλέψουμε σε τι θα πουληθεί. Δεν μπορέσαμε να βρούμε πρόσφατες επιβεβαιωμένες πωλήσεις.”
Η προσφορά για το WristMac ξεκινά από $1 και η δημοπρασία ξεκινά διαδικτυακά αύριο, 22 Νοεμβρίου, το μεσημέρι ET. Το σπάνιο ρολόι θα μπορούσε να καταλήξει να πωληθεί για τιμή που κυμαίνεται από 25.000 έως 50.000 δολάρια. Αυτό ήταν ένα φορετό πριν επινοηθεί ο όρος.
Η πρώτη φορά που αναφέραμε ένα πιθανό έξυπνο ρολόι της Apple ήταν τον Φεβρουάριο του 2013. Στις 10 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, διαβιβάσαμε μια φήμη ότι η Apple εργαζόταν σε ένα έξυπνο ρολόι που θα λειτουργούσε σε iOS. Το σχέδιο εκείνη την εποχή βασίστηκε στο Willow Glass της Corning που μπορούσε να λυγίσει χωρίς να σπάσει. Υπήρχε η εικασία ότι η συσκευή θα ήταν εξοπλισμένη με Siri και θα μπορούσε να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα μεταξύ άλλων.
Γιατί η Apple δεν ονόμασε το smartwatch της iWatch
Μόλις τρεις μέρες αργότερα σας είπαμε ότι η Apple είχε 100 άτομα που υποτίθεται ότι δημιούργησαν μια φορητή συσκευή που όλοι υπολόγιζαν ότι θα ονομαζόταν Apple iWatch. Ωστόσο, η Apple δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όνομα iWatch επειδή το όνομα χρησιμοποιήθηκε ήδη σε μια εφαρμογή εμπορικού σήματος από την OMG Electronics τον Σεπτέμβριο του 2012. Η εταιρεία προσπάθησε να συγκεντρώσει κεφάλαια για την κατασκευή ενός smartwatch στον ιστότοπο crowdfunding Indiegogo τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους και μπόρεσε να συγκεντρώσει μόνο 1.434 $ που ήταν πολύ χαμηλότερα από τον στόχο των 100.000 $.
Πριν η OMG Electronics υποβάλει την αίτηση κατατεθέντος σήματος για το iWatch, μια μεγάλη εταιρεία της Apple με το όνομα M.Z. Η Berger & Co. υπέβαλε αίτηση για την εμπορική επωνυμία iWatch το 2007. Αυτή η εφαρμογή αμφισβητήθηκε επιτυχώς από την ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Swatch, η οποία παραπονέθηκε ότι οι καταναλωτές είχαν την τάση να μπερδεύουν το iWatch με τα ρολόγια Swatch.
[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#5d9e17″ color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]
Αυτή ήταν μόλις η πρώτη φορά που η Apple έπρεπε να αντιμετωπίσει μια εταιρεία που κατείχε ένα εμπορικό σήμα που ήθελε η εταιρεία. Χρειάστηκαν ακριβώς τρία χρόνια μέχρι την ημέρα που ο αείμνηστος Steve Jobs παρουσίασε το iPhone για να αποκτήσει η Apple το όνομα της συσκευής. Πριν από τις 9 Φεβρουαρίου 2010, η Cisco (ΗΠΑ) και η Comwave (Καναδάς) κατείχαν το όνομα iPhone στις αντίστοιχες χώρες τους, καθώς και οι δύο εταιρείες ανέπτυξαν προϊόντα VoIP.
[signoff]