25.9 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2024

Xiaomi TV – Τώρα σας προειδοποιεί αυτόματα σε περίπτωση σεισμού!

Όπως διαβάζω στα κινέζικα ενημερωτικά site, σήμερα στις 21:03 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,0 στην περιφέρεια Changning, Yibin City, στην επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα. Το επίκεντρο ήταν 28,35 μοίρες βόρειου γεωγραφικού πλάτους, 104,95 μοίρες ανατολικό γεωγραφικό μήκος και το εστιακό βάθος ήταν 18 χιλιόμετρα. Θα μου πείτε…είναι λίγο μακρυά για να τον καταλάβουμε εδώ, αν και δεν είναι αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με σχόλια που ανέβηκαν αμέσως μετά στο Weibo από κατοίκους του Chengdu, μετά τις 21:04, ένα λεπτό μετά τον σεισμό, όσοι είχαν στην κατοχή τους Xiaomi TV, είδαν στην οθόνη της ένα προειδοποιητικό μήνυμα σεισμού, για να προειδοποιήσει τους χρήστες ότι έχει φτάσει σεισμός μεγέθους 4,2 κοντά στο Xingwen, Sichuan και το εγκάρσιο κύμα σεισμού.

Παρόλο που οι πληροφορίες της Xiaomi για τον σεισμό δεν είναι πολύ ακριβείς και το μέγεθος δεν είναι μεγάλο αυτή τη φορά, φαίνεται ότι η υπηρεσία έγκαιρης προειδοποίησης σεισμού της Xiaomi είναι αξιόπιστη και μπορεί πραγματικά να βοηθήσει σε κρίσιμες στιγμές.

Μόλις πρόσφατα στο Xiaomi Developer Conference 2019, η Xiaomi ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη ενός συστήματος προειδοποίησης σεισμού διάρκειας δύο μηνών που δοκιμάστηκε σε MIUI και Xiaomi TV, οπότε η Xiaomi έγινε το πρώτο κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος για πρόσβαση σε προειδοποίηση σεισμού + Πλατφόρμα AIoT για τους καταναλωτές.

Αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα αναπτύχθηκε από κοινού από την Xiaomi και το Ινστιτούτο Έρευνας για τη Μείωση Καταστροφών High-Tech Chengdu και θα δώσει μετά την δυνατότητα στην Ε & Α και στους παγκόσμιους ομολόγους της δωρεάν. Δεν υποστηρίζει μόνο τηλέφωνα Xiaomi με σύστημα MIUI 11, αλλά και Xiaomi TV, αν και αυτή τη στιγμή περιορίζεται στην περιοχή Sichuan.

 

[signoff]

 

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο