20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γνωρίστε τον Core i7-8809G – Ένας επεξεργαστής Made by Intel με AMD γραφικά!

Σίγουρα ο τίτλος θα σας φανεί πολύ περίεργος, όπως και εμάς, αλλά επιβεβαιώνεται! Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν σχετικές φήμες περί συνεργασίας Intel και AMD από το 2016. Οι φήμες αυτές έλεγαν για την δημιουργία πυρήνα επεξεργαστών που θα είχε ενσωματωμένη κάρτα γραφικών της AMD.

Οι φήμες αυτές που ακούγονταν από το 2016, έληξαν με την επίσημη ανακοίνωση το 2017 της σύμπραξή μεταξύ των δύο εταιρειών. Η αλήθεια είναι ότι όταν ανακοινώθηκε, παρόλο που το είχαμε ακούσει, και πάλι ξάφνιασε πολύ κόσμο! Φτάνοντας πια στο 2018, μέσω μία διαρροής που ανακαλύφθηκε στην επίσημη overclocking σελίδα της Intel στην Ινδία, έχουμε πια την δυνατότητα να δούμε ένα πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας των δύο εταιρειών.

Η διαρροή αφορά τον Core i7-8809G, ένα τετραπύρηνο θηρίο οκτώ νημάτων με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών την Radeon RX Vega M. Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που βλέπουμε, αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι η συχνότητα λειτουργίας στα 3.1GHz, την 8MB L3 cache, την υποστήριξη dual-channel DDR4 μνημών στα 2400MHz, καθώς και την κατανάλωσή του που δεν ξεπερνά τα 100W. Μιας και δεν ξέρουμε ακριβώς τι CPU χρησιμοποιεί, το έγκυρο περιοδικό δίνει την δικιά του γνώμη και λέει ότι ο Core i7-8809G πρέπει να βασίζεται σε κάποιον Kaby Lake CPU και όχι Coffee Lake. Το περιοδικό δίνει την εξήγηση για αυτή του την επιλογή, αφού όπως αναφέρει ότι όλοι οι επεξεργαστές της τελευταίας γενιάς είναι τουλάχιστον εξαπύρηνοι και φέρουν υποστήριξη για έως και 2666MHz DDR4 μνημών, όταν εδώ μιλάμε για τετραπύρηνο με μνήμες στα 2400MHz.

Δυστυχώς κάτι περισσότερο δεν έχουμε καταφέρει να μάθουμε, αλλά σίγουρα δεδομένου ότι σε μερικές ημέρες ξεκινάει η CES 2018 στο Las Vegas, καθόλου απίθανο εκεί να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτόν τον νέο επεξεργαστή. Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο