15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Apple: Προϊόντα «Made in China».. από την Ταϊβάν

Η Apple φέρεται να ζήτησε από προμηθευτές με έδρα την Ταϊβάν να επισημάνουν τα προϊόντα τους ότι παράγονται στην Κίνα (Made in China), σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν προβλήματα στους αυστηρούς κινεζικούς τελωνειακούς ελέγχους που ήρθαν ως απάντηση στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ζήτησε από τους κατασκευαστές στο νησί να επισημάνουν τα εξαρτήματα που προορίζονται για την ηπειρωτική Κίνα ως κατασκευασμένα στην «Κινεζική Ταϊπέι» ή «Ταϊβάν, Κίνα». Οι εν λόγω επισημάνσεις απαιτούνται για τη συμμόρφωση με έναν μακροχρόνιο αλλά ανεφάρμοστο κανόνα που απαιτεί από τα εισαγόμενα αγαθά να υποδηλώνουν ότι το νησί είναι μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Η φράση «Made in Taiwan» μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις, πρόστιμα, ακόμη και στην απόρριψη ολόκληρης της αποστολής σύμφωνα με τον κανόνα. Ωστόσο, η ίδια η Ταϊβάν επιδιώκει οι εξαγωγές να επισημαίνονται με το σημείο προέλευσης: είτε το όνομα «Ταϊβάν» είτε το επίσημο όνομα του νησιού, «Δημοκρατία της Κίνας».

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Η επιλογή να απαιτηθεί από τους προμηθευτές να αρνηθούν την ανεξάρτητη ύπαρξη της Ταϊβάν έχει οδηγήσει σε επικριτικά σχόλια σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η Apple φαίνεται πως δεν είχε και πολλά περιθώρια πέραν του να συμμορφωθεί με τα αιτήματα του Πεκίνου. Οι καθυστερήσεις αποστολών σε αυτή τη χρονική στιγμή θα ήταν καταστροφικές καθώς η εταιρεία περνά στην τελική φάση παραγωγής του iPhone14 που αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Άλλωστε, οι ελλείψεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν ήδη αρχίσει να προκαλούν προβλήματα στην εταιρεία.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο