22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έτσι θα επιλέξετε το φθηνότερο ρεύμα!

“Οι καταναλωτές οφείλουν να γνωρίζουν ότι από 1η Αυγούστου έως τις 31 Ιουλίου 2023, έχουν επέλθει βασικές αλλαγές στην λιανική αγορά ρεύματος”, δήλωσε ο Παναγιώτης Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Καταναλωτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, οι αλλαγές αυτές είναι οι ακόλουθες:

– Η μηνιαία πάγια χρέωση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ

– Απαγορεύεται η χορήγηση εκπτώσεων που συνδέονται με την χονδρεμπορική αγορά

– Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει ανασταλεί για 12 μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα χωρίς καμιά επιβάρυνση, να αλλάξουν πάροχο ρεύματος.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης έκανε έκκληση στους καταναλωτές να διαβάζουν τα “ψιλά γράμματα” στα συμβόλαια που υπογράφουν.

Εφέστησε την προσοχή των καταναλωτών στο να μην “βαφτίζει” ο πάροχος ρεύματος ως έκπτωση την κρατική επιχορήγηση στο συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να προσελκύσει τον πελάτη.

Όσον αφορά το πάγιο, όποιος πάροχος ξεπερνά το πλαφόν των 5 ευρώ θα θεωρείται ότι παρανομεί και αυτή η ενέργεια του θα υπόκειται στον νόμο Προστασίας του Καταναλωτή. Ο καταναλωτής θα μπορεί να προχωρήσει σε καταγγελία και ύστερα να αναλάβει το ζήτημα η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Επιπλέον, κάλεσε τους καταναλωτές να προσέχουν τις περιπτώσεις όπου πάροχοι ενέργειας προσφέρουν χαμηλές ανταγωνιστικές χρεώσεις αλλά με υψηλό πάγιο, που πιθανόν ο καταναλωτής να μην προσέξει.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη ότι κάποιοι πάροχοι ανακοινώνουν χαμηλό πάγιο, αλλά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και όχι για όλη τη διάρκεια των 12 μηνών της σύμβασης.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, παγίδα στην επιλογή του παρόχου ενέργειας αποτελούν κάποιες προσφορές, οι οποίες συνδέουν τις τιμές της κιλοβατώρας με την κατανάλωση. Όπως ανέφερε, εάν υπάρχει κάποιο όριο που περάσουν οι καταναλωτές, έπειτα θα χρεωθούν για το σύνολο της κατανάλωσης που έκαναν, με την υψηλότερη χρέωση της υπέρβασης του εν λόγω ορίου.

Οι πάροχοι ενέργειας τείνουν να συνδέουν την χαμηλότερη τιμολόγηση με τη συνεπή πληρωμή, πράγμα που δεν συνιστά παρανομία, στην περίπτωση που δεν παραπλανάται ο καταναλωτής.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
  1. Το μόνο που δεν βλέπω βέβαια γραμμένο είναι πως οι πάροχοι θα ανακοινώνουν τις τιμές τους για τον επόμενο μήνα εώς τις 20 του προηγουμένου.
    Δηλαδή αν δούμε μια καλή τιμή έχουμε 10 μέρες να επικοινωνήσουμε με τον νέο πάροχο, να κάνουμε αίτηση, να ετοιμάσουμε δικαιολογητικά να τα στείλουμε…και φυσικά τον επόμενο μήνα πάλι τα ίδια, γιατί όποιος κάνει τι καλύτερη τιμή τον 1 μήνα για να μαζέψει κόσμο, τον επόμενο λογικά θα τον %$#@$!@%

    Τη μ@λ@κ1@ αν την κουκουλώσεις με σαντιγί γίνεται νόστιμη τούρτα. Φυσικά δεν περιμέναμε τπτ πιο σπουδαίο από τον Άδωνη.

  2. Και μία προσθήκη – ερώτηση. Θα πρέπει κάθε μήνα που θα αλλάζουμε πάροχο να προ-πληρώνουμε και την βαρβάτη εγγύηση και στο τέλος του μήνα που θα αλλάζουμε να περιμένουμε την εκκαθάριση ΟΤΑΝ γίνει για να μας επιστραφει.

    Good job!

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο