18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ζημιά από λακκούβα: Πώς αποζημιώνομαι;

Στις καλοκαιρινές διακοπές τα ταξίδια δίνουν και παίρνουν. Η άσφαλτος στην επαρχία δεν φημίζεται για την ποιότητά της, αφού είναι εύκολο να βρείτε πολλά κομμάτια με… φονικές λακκούβες. Τα αυτοκίνητα δεινοπαθούν στους ταλαιπωρημένους ελληνικούς δρόμους και αρκετά συχνά, προκαλούνται ζημιές από τις κακοτεχνίες. Ποιος πληρώνει σε αυτή την περίπτωση; Το Ελληνικό Δημόσιο, οι Νομαρχίες και οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση των οδών.

Αν πέσετε σε μια λακκούβα και καταστρέψετε ελαστικό, ζάντα, ανάρτηση ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι του αυτοκινήτου, μπορείτε να κινήσετε μια διαδικασία και να διεκδικήσετε αποζημίωση. Το ίδιο συμβαίνει αν προκληθεί ατύχημα από αυτή τη λακκούβα. Για παράδειγμα, αν χάσετε τον έλεγχο του οχήματος και τρακάρετε, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας.

Ανάλογα με το δρόμο, απευθύνεστε και σε άλλη Αρχή. Για παράδειγμα, οι οδοί εντός πόλης, συνήθως βρίσκονται υπό την επίβλεψη του Δήμου. Οι μεγαλύτεροι δρόμοι του βασικού οδικού δικτύου και οι επαρχιακοί, ανήκουν στην Περιφέρεια.

[su_button url=”https://itechnews.gr/2020/04/itechnews-gr-tora-pia-episima-kai-sta-google/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#0726db” color=”#ffffff” size=”10″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon=”https://itechnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/google_news.jpg” icon_color=”#060606″ text_shadow=”2px 2px 2px #000000″ rel=”lightbox”]Ακολουθήστε το iTechNews.gr στο Google News! Παρακολουθήστε τα τελευταία νέα, τάσεις, αξεσουάρ και παρουσιάσεις[/su_button]

Όπου κι αν λάβει χώρα το περιστατικό, οι αρμόδιοι είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν τα έξοδα της ζημιάς που προκλήθηκε. Η διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή αλλά οφείλετε να την κάνετε για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας.

  • Βγάζετε φωτογραφία τον δρόμο, τη ζημιά στο αυτοκίνητο και το ακριβές σημείο
  • Καλείτε την ασφαλιστική μας εταιρεία για να καταγράψει τις ζημιές στο όχημα
  • Καλείτε την Τροχαία για να γίνει καταγραφή του συμβάντος
  • Ψάχνετε σε ποιον ανήκει ο δρόμος για να απευθυνθείτε
  • Απευθύνεστε στον δικηγόρο σας για να ξεκινήσει τις διαδικασίες αποζημίωσης

Εννοείται πως αν υπάρξει τραυματισμός, καλείτε κατευθείαν το ΕΚΑΒ. Ύστερα, ζητάτε από το νοσοκομείο μια ιατρική βεβαίωση που ο δικηγόρος θα τη χρησιμοποιήσει αναλόγως. Ανάλογα με τα δεδομένα και την Αρχή, είναι πιθανό να βγάλετε άκρη πολύ γρήγορα ή να ταλαιπωρηθείτε για μήνες. Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα θα τα πάρετε γιατί τα δικαιούστε. Μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια και κινήστε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

[signoff]

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο unpackmanreview@gmail.com. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο