21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Xiaomi Mi4 – Δείτε να τρέχει Windows PE για πρώτη φορά!

Ίσως μερικοί να θυμάστε μία ανεπίσημη προσπάθεια που είχε γίνει παλιότερα, να τρέξουν τα Xiaomi Mi4, Windows λειτουργικό. Η ιστορία αυτή είχε πάρει μέρος τον Ιούνιο του 2015, πριν 2.5 χρόνια περίπου. Τώρα η προσπάθεια αυτή την συνεχίσανε με νέες επιτυχίες!

Την τότε προσπάθεια την είχαμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο, όπου μάλιστα σας λέγαμε τότε πως μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην ανεπίσημη αυτή δοκιμή. Το άρθρο αυτό μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Βέβαια μετά η όλη ιστορία είχε εγκαταλειφθεί. Μην ξεχνάμε ότι αυτή την στιγμή, η ίδια η Microsoft έχει εγκαταλείψει τα κινητά της. Σιγά-σιγά ξεκλείδωσε πλήρως και ο Bootloader των Lumia, οπότε πολλοί που ήξεραν, πειραματίστηκαν και έφτιαξαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα! Για παράδειγμα, οι χάκερ έχουν εκτελέσει με επιτυχία τα Windows 10 για ARM στο Lumia 1520.

Σύμφωνα με την εκθέσεις της WMPU στις 19 Ιανουαρίου, ο ρώσος χάκερ Roman Linev, επεκτείνεται στο σύστημα των Windows PE στο Xiaomi Mi4!

Το Windows Preinstallation Environment (Windows PE) 2.0 είναι ένα ελάχιστο λειτουργικό σύστημα Win32 με περιορισμένες υπηρεσίες, που βασίζεται στον πυρήνα των Windows Vista. Χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ενός υπολογιστή για την εγκατάσταση των Windows, για την αντιγραφή εικόνων δίσκου από ένα διακομιστή αρχείων δικτύου και για την εκκίνηση του προγράμματος. Το περιβάλλον αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από ένα έμπειρο χρήστη, για την επίλυση αστοχιών του συστήματος και για την επαναφορά του συστήματος σε περίπτωση που το κινητό κολλήσει πλήρως (μπρικάρει).

Διαβάστε επίσης: Xiaomi Mi7 – Τελικά αυτό βλέπουμε ή το Mi Mix 2 στις φωτογραφίες!? Βρήκαμε το πίσω μέρος του κινητού σε πραγματική φωτογραφία!

Παρόλο που υπάρχει ένα σύντομο μήνυμα λάθους μετά τη φόρτωση του συστήματος, ο Ρώσος χάκερ Roman Linev, αναφέρει ότι δεν επηρεάζει την όλη λειτουργία και τονίζει ότι αυτή είναι σίγουρα η πρώτη φορά που το WinPE έχει φορτωθεί στο Xiaomi Mi 4.

Σύμφωνα με τον Roman, πιστεύει ότι το Mi4 είναι η γενιά του Brush Maker HTC HD2 , φαίνεται ότι στο μέλλον ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στη σχέση των Windows 10 για ARM και exe.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο