14.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Apple: Επηρεάσει την αυτονομία του iPhone το haptic keyboard του iOS 16;

Το iOS 16 εισήγαγε μεταξύ άλλων μια νέα επιλογή απτικής ανάδρασης (haptic) για το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η σχετική ρύθμιση, το iPhone κάνει μια ελαφριά δόνηση μετά από κάθε πάτημα πλήκτρου κατά την πληκτρολόγηση, παρέχοντας φυσική επιβεβαίωση ότι το πλήκτρο πατήθηκε. Η λειτουργία είναι μια χρήσιμη προσθήκη στο iPhone, αλλά θα πρέπει να έχετε υπόψη όπως αναφέρει η ίδια η Apple ότι ενδεχομένως μπορεί να επηρεάσει την αυτονομία της συσκευής.

«Η ενεργοποίηση της απτικής λειτουργίας του πληκτρολογίου ενδέχεται να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας», αναφέρει η Apple, σε ένα έγγραφο υποστήριξης που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η Apple δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες, οπότε δεν είναι σαφές το «πλήγμα» που επιφέρει η συγκεκριμένη λειτουργία στην αυτονομία ενός iPhone. Σημειώστε πάντως ότι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (Low Power Mode) δεν απενεργοποιεί την απτική ανάδραση, οπότε η μόνη επιλογή για τους χρήστες που ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι να διατηρήσουν τη λειτουργία απενεργοποιημένη.

 

Οποιαδήποτε software λειτουργία σε ένα iPhone καταναλώνει προφανώς κάποιο χρόνο από την αυτονομία, αλλά το γεγονός ότι η Apple θεώρησε ότι αξίζει να το αναφέρει ρητά για την απτική ανάδραση είναι αξιοσημείωτο.

Για να ενεργοποιήσετε το Haptic Keyboard, θα πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, να πατήσετε το Sounds & Haptics → Keyboard Feedback πληκτρολογίου και ενεργοποιήστε την απτική ανατροφοδότηση (Haptic). Ο ίδιος διακόπτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την απενεργοποίηση της λειτουργίας σε οποιοδήποτε σημείο. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο iPhone 8 και νεότερα μοντέλα που τρέχουν iOS 16 ή νεότερη έκδοση και χρησιμοποιεί την Taptic Engine που ενσωματώνουν τα τελευταία iPhone.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο