22.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Instagram: Πώς να θέσεις χρονικό όριο

Μπορεί η μία από τις δύο εφαρμογές της Meta, δηλαδή το Facebook, να έχει χάσει την αίγλη της, το Instagram ωστόσο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Και πολλές φορές τυχαίνει και δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε από την εφαρμογή χάνοντας πολύτιμο χρόνο από τις δουλειές που έχουμε να κάνουμε. Πάλι καλά, ήδη από το 2018 υπάρχει μία λειτουργία, η οποία σου επιτρέπει να θέσεις ημερήσιο χρονικό όριο στο Instagram.

Εν ολίγοις, μπορείς να ενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία, έτσι ώστε η εφαρμογή να σε ειδοποιεί όταν ξεπερνάς το χρονικό όριο που έχεις θέσει εσύ ο ίδιος για το πόσο χρόνο “σου επιτρέπεις” να περνάς χαζεύοντας στο Instagram.

Πώς να βάλεις χρονικό όριο στο Instagram: Τα βήματα

Πώς να θέσεις χρονικό όριο στο Instagram για να μην κολλάς!

Το να θέσεις το δικό σου ημερήσιο χρονικό όριο στο Instagram είναι κάτι ιδιαίτερα εύκολο. Ακολούθησε απλώς τα παρακάτω βήματα:

1. Αρχικά, άνοιξε την εφαρμογή του Instagram στο κινητό σου.

2. Μόλις την ανοίξεις πήγαινε κάτω δεξιά και πάτα στην εικόνα του προφίλ σου.

3. Στη συνέχεια, πάτα επάνω δεξιά στο εικονίδιο με τις 3 οριζόντιες γραμμές.

4. Από τις επιλογές που σου εμφανίζει, εσύ θα πρέπει να πατήσεις στο “Η δραστηριότητά σας”.

5. Στη νέα οθόνη, πρέπει να πατήσεις στην πρώτη επιλογή που γράφει “Χρόνος που αφιερώθηκε”.

6. Μετά, θα δεις ότι από κάτω σου εμφανίζει 3 επιλογές. Με την πρώτη μπορείς να ενεργοποιήσεις τη λειτουργία της εφαρμογής, ώστε να σου υπενθυμίζει να κάνεις διάλλειμα όταν έχεις αφιερώσει συνεχόμενα πολύ χρόνο εντός της εφαρμογής. Από κάτω όμως, δηλαδή στη δεύτερη επιλογή θα δεις ότι μπορείς να θέσεις το ημερήσιο χρονικό όριο για το Instagram. Έχεις να επιλέξεις 15 λεπτά , 30 λεπτά, 45 λεπτά, 1 ώρα και 2 ώρες. Ουσιαστικά επιλέγοντας κάποιον από τους παραπάνω χρόνους, σημαίνει πως η εφαρμογή θα σε ειδοποιήσει όταν μέσα σε μία μέρα έχεις αφιερώσει τόσο χρόνο σε αυτήν προκειμένου να σταματήσεις.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο