16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ακουστικά Tronsmart Onyx Pure: Αφιερωμένα στους φίλους της μουσικής!

Η Tronsmart διευρύνει συνέχεια την γκάμα των TWS ακουστικών της. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να καλύπτει τα γούστα όλο και μεγαλύτερου μέρους του αγοραστικού κοινού. Το τελευταίο της δημιούργημα είναι τα ακουστικά Onyx Pure. Πρόκειται για μια οικονομική πρόταση που δεν κάνει όμως εκπτώσεις ούτε στην ποιότητα κατασκευής, ούτε στην ποιότητα του ήχου. Τα Onyx Pure διαθέτουν την ίδια τεχνολογία ήχου με τα Onyx Prime που έχουμε ήδη παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Είναι δηλαδή εξοπλισμένα με διπλούς υβριδικούς οδηγούς ήχου (Dual Hybrid drivers Technology), με ισορροπημένους οπλισμούς (Balanced Armature) και με δυναμικούς οδηγούς ήχου (Dynamic drivers). Αυτές οι προχωρημένες τεχνολογίες είναι υπεύθυνες για τον πολύ καλό ήχο που παράγουν τα Onyx Pure. Είναι σίγουρο ότι οι φίλοι της μουσικής θα τα λατρέψουν!

 

Περιγραφή

Τα Onyx Pure έχουν όμορφο κυκλικό σχεδιασμό, ενώ η θήκη τους έχει σχήμα οβάλ. Τα ακουστικά είναι μικρά σε μέγεθος. Όταν τα φοράμε δεν εξέχουν καθόλου από το αυτί, οπότε είναι πολύ διακριτικά. Ζυγίζουν μόλις 4,5 gr, άρα είναι πολύ ελαφριά. Σχεδόν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι τα φοράμε! Διαθέτουν μια ενδεικτική λυχνία LED που ανάβει σε λευκό χρώμα. Η λυχνία αναβοσβήνει με διαφορετικό ρυθμό υποδεικνύοντας την κατάσταση λειτουργίας τους και τη σύνδεση με το κινητό. Πάνω από την ενδεικτική λυχνία βρίσκεται το κουμπί αφής πολλαπλών λειτουργιών που έχει χαραγμένο πάνω του το σήμα της Tronsmart. Με τη βοήθεια του κουμπιού αυτού στο κάθε ακουστικό, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε πολλές λειτουργίες όπως απάντηση κλήσης, Play / Pause, επόμενο / προηγούμενο τραγούδι, αύξηση / μείωση του ήχου, επιλογή ρυθμίσεων Equalizer, ενεργοποίηση λειτουργίας του ηχητικού ψηφιακού βοηθού (Siri, Google, κλπ). Ακόμα έχουν διακριτικά L και R για το αριστερό και το δεξί ακουστικό, αντίστοιχα. Τα ακουστικά διαθέτουν από ένα μικρόφωνο προσφέροντας δυνατή και καθαρή στερεοφωνική συνομιλία. Η κατασκευή τους γενικά είναι πολύ ποιοτική και στιβαρή.

Η θήκη – Power Bank που περιέχει τα ακουστικά είναι μικρή και έχει, όπως είπαμε, σχήμα οβάλ. Είναι πολύ ελαφριά αφού ζυγίζει μόλις 39 gr, μαζί με τα ακουστικά. Διαθέτει μαγνητικό καπάκι και στην μπροστινή πλευρά της υπάρχει το λογότυπο της εταιρείας. Πάνω από το λογότυπο βλέπουμε την ενδεικτική λυχνία φόρτισης της μπαταρίας. Αυτή αναβοσβήνει με λευκό χρώμα όταν φορτίζουν τα ακουστικά και σβήνει όταν ολοκληρωθεί η φόρτισή τους. Κατά τη φόρτιση της θήκης, η λυχνία ανάβει με πορτοκαλί χρώμα και με πράσινο όταν ολοκληρωθεί η φόρτιση. Στην κάτω πλευρά της θήκης βρίσκεται μια θύρα Type-C που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της θήκης και ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών. Αν το πατήσουμε μια φορά ενεργοποιείται η ενδεικτική λυχνία της μπαταρίας και αν το πατήσουμε για δέκα δευτερόλεπτα γίνεται reset στα ακουστικά. Αυτό θα βοηθήσει να επανέρθουν τα ακουστικά σε κανονική λειτουργία σε περίπτωση που αντιληφθούμε κάποια δυσλειτουργία κατά τη χρήση τους. Τόσο η θήκη όσο και τα ακουστικά έχουν χρώμα ματ μαύρο.

Η συσκευασία των Onyx Pure είναι ένα μικρό κουτί από χαρτόνι, στα γνωστά χρώματα λευκού με μωβ που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Μέσα θα βρούμε εκτός από τη θήκη και τα ακουστικά, ένα φυλλάδιο οδηγιών σε επτά γλώσσες (όχι όμως Ελληνικά), την κάρτα εγγύησης, το καλώδιο USB Type-C για τη φόρτιση και δύο ζευγάρια ανταλλακτικά Ear Tips σιλικόνης, σε μέγεθος Small και Large. Τα Medium είναι ήδη τοποθετημένα στα ακουστικά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Έκδοση Bluetooth: 5.3

Bluetooth προφίλ ήχου: HFP / HSP / AVRCP / A2DP

Αποκωδικοποίηση ήχου: SBC

Εμβέλεια: Μέχρι 15 μέτρα σε ανοιχτό χώρο

Μπαταρίες ακουστικών: 2 x 40 mAh, πλήρης φόρτιση 1,5 ώρες

Μπαταρία στη θήκη φόρτισης: 400 mAh, πλήρη φόρτιση 2 ώρες

Ακρόαση μουσικής: 7 ώρες, με τη θήκη μέχρι 32 ώρες

Διάμετρος ηχείων: 10 mm

Διαστάσεις: Ακουστικά: 18,26 x 21 x 26 mm, Θήκη – Power Bank: 61.7 x 53 x 31 mm

Προστασία από την υγρασία: IPX5

Λειτουργίες – Απόδοση

Τα ακουστικά Onyx Pure ενεργοποιούνται μόλις τα αφαιρέσουμε από τις μαγνητικές υποδοχές τους. Η σύνδεση με το κινητό γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα χάρη στην έκδοση Bluetooth 5.3 που είναι και η πιο πρόσφατη. Μόλις τα τοποθετήσουμε πάλι στη θήκη τους απενεργοποιούνται αυτόματα. Η σύνδεση Bluetooth είναι πολύ σταθερή χωρίς καθόλου διακοπές. Κατά τη λειτουργία αναπαραγωγής ήχου από βίντεο, δεν παρατηρούμε καμία καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα. Η λειτουργία Hands Free πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και τα στερεοφωνικά μικρόφωνα προσφέρουν ικανοποιητική μείωση του θορύβου του περιβάλλοντος. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο το ένα ακουστικό, σαν μονοφωνικό Bluetooth Hands Free. Μόλις ενεργοποιήσουμε και το άλλο ακουστικό, αυτόματα μετατρέπονται σε στερεοφωνικά.

Τα Onyx Pure εφαρμόζουν καλά στα αυτιά χωρίς να πέφτουν ή να κουράζουν, αφού είναι πολύ ελαφριά. Επειδή είναι πολύ μικρά δεν εξέχουν καθόλου από τα αυτιά. Με τη σωστή επιλογή του μεγέθους των Ear Tips, από τα τρία διαθέσιμα, μπορούμε να πετύχουμε την τέλεια εφαρμογή, άνεση και απομόνωση των εξωτερικών ήχων. Ο ήχος τους είναι εξαιρετικός και αναπαράγουν τέλεια όλες τις ακουστικές συχνότητες. Προσφέρουν βαθιά μπάσα και κρυστάλλινα πρίμα. Γενικά ο ήχος τους είναι ισορροπημένος και πλούσιος. Αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στον ειδικό σχεδιασμό των διπλών υβριδικών οδηγών ήχου που διαθέτουν. Αυτοί αποτελούνται από μια μονάδα ισορροπημένου οπλισμού που αναλαμβάνει την αναπαραγωγή των υψηλών συχνοτήτων και μια μονάδα δυναμικών οδηγών για τις μέσες και χαμηλές συχνότητες.

 

Μια αξιοσημείωτη δυνατότητα των ακουστικών αυτών είναι η δυνατότητα επιλογής προκαθορισμένων ρυθμίσεων Equalizer, ανάλογα με τη μουσική που ακούμε. Υπάρχουν οι επιλογές: Normal, Bass και Pure. Η επιλογή Normal προσφέρει ισορροπημένο ήχο και είναι κατάλληλη κυρίως για ορχηστική μουσική. Η επιλογή Bass δίνει έμφαση στις χαμηλές συχνότητες και ενισχύει το μπάσο. Η επιλογή Pure δίνει έμφαση στις υψηλές συχνότητες και είναι κατάλληλη κυρίως για έντεχνη μουσική. Εγώ πάντως προτιμώ την επιλογή Bass. Κατά τη γνώμη μου προσφέρει πιο γεμάτο ήχο, σε όλα τα είδη μουσικής. Η εναλλαγή των επιλογών Equalizer γίνεται με τριπλό πάτημα του κουμπιού αφής στο αριστερό ακουστικό. Μια ευχάριστη γυναικεία φωνή επιβεβαιώνει την τρέχουσα επιλογή. Τα ακουστικά «θυμούνται» τη ρύθμιση που έχουμε επιλέξει και την ενεργοποιούν κάθε φορά που τα θέτουμε σε λειτουργία.

Τα ακουστικά διαθέτουν πιστοποίηση προστασίας από την υγρασία, IPX5. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργούν χωρίς να επηρεάζονται από υγρασία, ιδρώτα και από πιτσιλιές νερού. Έτσι μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα και κατά τη διάρκεια εντατικής προπόνησης ή τζόκινγκ στη βροχή χωρίς κανένα πρόβλημα.

Συμπέρασμα

Αν σας αρέσει να ακούτε μουσική αλλά δε θέλετε να ενοχλείτε τους γύρω σας, τα ασύρματα στερεοφωνικά Bluetooth ακουστικά Onyx Pure είναι πραγματικά μια άριστη επιλογή. Το μικρό μέγεθος, η ποιότητά, τα χαρακτηριστικά, η άνεση που προσφέρουν κατά τη χρήση και ο απίθανος ήχος είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλα προϊόντα ανταγωνιστικών εταιρειών. Αν συνυπολογίσουμε και τη χαμηλή τιμή τους, δε χρειάζεται άλλο ψάξιμο!

Σήμερα μπορούμε να αποκτήσουμε τα Onyx Prime από το Geekbuying σε τιμή προσφοράς, μόνο 31 €, με δωρεάν τα έξοδα αποστολής. Σε αυτή την τιμή δεν υπάρχει περίπτωση να βρείτε καλύτερα ακουστικά. Αξίζει πραγματικά να τα προτιμήσετε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο