20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγγραφα της Meta: Χάνει έδαφος το metaverse;;

Η Horizon Worlds, η ναυαρχίδα της Meta για τους καταναλωτές, δεν ανταποκρίνεται στις εσωτερικές προσδοκίες απόδοσης, σύμφωνα με την Wall Street Journal, που εξέτασε εσωτερικά έγγραφα της εταιρίας.

Η Meta αρχικά είχε στόχο να φτάσει τους 500.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες στην Horizon Worlds μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ο σημερινός αριθμός έιναι μικρότερος από 200.000, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Επιπλέον, τα έγγραφα έδειξαν ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν επέστρεφαν στην Horizon μετά τον πρώτο μήνα στην πλατφόρμα, ενώ ο αριθμός των χρηστών μειωνόταν σταθερά από την άνοιξη.

Η έκθεση έρχεται, την ώρα που η μετοχή της εταιρίας πέφτει, οι αριθμοί των χρηστών μειώνονται και οι διαφημιστές μειώνουντις δαπάνες. Οι μετοχές της Meta έχουν υποχωρήσει κατά 62% μέχρι στιγμής φέτος.

Η Meta μετονομάστηκε από το Facebook πέρυσι, προκειμένου να αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της εταιρίας πέρα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Mark Zuckerberg ενδιαφέρεται ειδικότερα για την ανάπτυξη του Metaverse, το οποίο είναι ένας εικονικός κόσμος που επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται και να παίζουν μαζί.

Κατά συνέπεια, η Meta δημιούργησε το Horizon Worlds, το οποίο είναι ένα δίκτυο εικονικών χώρων, όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους ως avatars. Τα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Horizon μέσω ακουστικών εικονικής πραγματικότητας Quest της Meta.

Σε μια προσπάθεια να προκληθεί ενθουσιασμός γύρω από το metaverse, ο Zuckerberg παρουσίασε το καινούργιο headset εικονικής πραγματικότητας της εταιρίας, με την ονομασία Meta Quest Pro.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο