17.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εικονική μνήμη RAM: Τι είναι και πώς ενεργοποιείται στα κινητά της Xiaomi;

Ενα αργό κινητό μπορεί να είναι πραγματικό μαρτύριο. Ειδικά όταν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα, να ανοίξετε τα social media ή να δείτε τα email σας και να κολλάει.

Και όμως πλέον μπορείτε να επιταχύνετε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας την εικονική μνήμη RAM ή Virtual RAM όπως είναι ο ακριβής όρος της για τα κινητά της Xiaomi.

Τι είναι όμως η εικονική μνήμη RAM και πώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε;

H εικονική μνήμη RAM είναι μια προαιρετική επιλογή που μπορεί να ενεργοποιηθεί/απενεργοποιηθεί από τον χρήστη μέσω των ρυθμίσεων του smartphone του.

Η virtual RAM μπαίνει σε λειτουργία όταν η διαθέσιμη RAM στη συσκευή είναι ανεπαρκής και μειώνει τις επιδόσεις της, χρησιμοποιώντας σαν προσωρινή μνήμη κάποιο κομμάτι του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής.

Με αυτόν τον τρόπο, επιταχύνεται η λειτουργία της συσκευής σας, αν και όχι σημαντικά σε όλα τα μοντέλα πρέπει να αναφέρουμε.

Η Xiaomi λοιπόν φέρνει ήδη την εικονική μνήμη RAM στα κινητά της τηλέφωνα που διαθέτουν το λογισμικό του MIUI 13. Και φυσικά όλα τα smartphone της Xiaomi θα τα βρείτε στο SHOPFLIX.gr για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Η πλατφόρμα θα φροντίσει να σας παραδοθεί άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Στην περίπτωση δε που θέλετε να συνοδεύσετε το νέο σας κινητό και με κάποια προστατευτική θήκη, ή άλλο αξεσουάρ, τσέκαρε την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ και θα παραλάβετε ολόκληρη την παραγγελία σας σε μια αποστολή.

Η Xiaomi διαθέτει την εικονική μνήμη της όχι μόνο σε budget/mid range κινητά που διαθέτουν λίγη μνήμη RAM αλλά και σε κινητά υψηλών επιδόσεων.

Όπως για παράδειγμα το κινητό Xiaomi Poco F3 5G 8GB 256GB Night Black που διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.


Xiaomi Poco F3 5G 8GB 256GB Night Black, 471,20€

Με flaghship τεχνολογία επεξεργασίας 7nm οι επιδόσεις έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Όταν βλέπετε videos, παίζετε παιχνίδια ή περιηγείστε στο Web, ο επεξεργαστής είναι ένα βήμα μπροστά, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε τη νέα εποχή ταχύτητας.

Πώς θα την ενεργοποιήσετε

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας της εικονικής μνήμης είναι μια πολύ απλή διαδικασία και το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε κάποια GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου ελεύθερα ή επαρκή μνήμη micro SD.

Πρώτα απ όλα, η έκδοση MIUI του κινητού σας πρέπει να είναι MIUI 12.5 Enhanced Edition ή νεότερη.

Ξεκινήστε ανοίγοντας τις «Ρυθμίσεις» και μετακινηθείτε σχεδόν μέχρι το τέλος του μενού και κάντε κλικ στο «ειδικές λειτουργίες».
Θα ανοίξει ένα νέο μενού όπου πρέπει να κάνετε κλικ εκεί που λέει «επέκταση μνήμης».

Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να πατήσετε το κουμπί και να αποδεχτείτε την επανεκκίνηση του κινητού.

Λάβετε υπόψη ότι για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επέκτασης μνήμης, πρέπει να έχετε αρκετά GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Ετσι εάν έχετε ένα Xiaomi κινητό με 3 GB RAM, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε +1 GB εικονικής μνήμης. Εάν έχετε 4-6GB RAM, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε +2GB εικονικής μνήμης. Εάν έχετε 8 GB ή μεγαλύτερη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε +3 GB εικονικής μνήμης ή και περισσότερα σε συσκευές άλλων κατασκευαστών.

To Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G διαθέτει ήδη 6GB και επεξεργαστή Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G που θα λειτουργεί με άνεση στις απαιτήσεις σου. Πιο συγκεκριμένα, θα ανταποκρίνεται γρήγορα στο κατέβασμα εφαρμογών στο κινητό, στο καθημερινό σου σκρολάρισμα στα social media ή και τον browser, όπως και στην αποστολή των email.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 6GB 64GB Graphite Gray, 270€

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο