18.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χιλιάδες απολύσεις και στην Amazon

Σε χιλιάδες απολύσεις πρόκειται να προχωρήσει η Amazon, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times. Ο αριθμός των απολύσεων, που υπολογίζεται σε 10.000, αντιπροσωπεύει σχεδόν το 1% του μισθολογικού κόστους του ομίλου

Έτσι, η διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων θα γίνει ο τελευταίος αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας που θα απαντήσει στην οικονομική κρίση με περικοπή μεγάλου αριθμού θέσεων εργασίας.

Ένας σημαντικό μέρος του προσωπικού αποτελείται από εποχικούς εργαζόμενους, που προσλαμβάνονται σε περιόδους αυξημένης δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τους Times , οι περικοπές αυτές αφορούν θέσεις εργασίας στο τμήμα Amazon Devices (ηλεκτρονικές συσκευές εξοπλισμένες με φωνητικό βοηθό Alexa ή αναγνώστες Kindle), στο τμήμα λιανικών πωλήσεων καθώς και στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού. Άγνωστο πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν ανά χώρα.

Η αμερικανική εφημερίδα διευκρινίζει επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των απολύσεων είναι πιθανό να αλλάξει. Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο σχέδιο απολύσεων στην ιστορία της εταιρείας. Άλλωστε είχε ήδη ανακοινώσει πάγωμα προσλήψεων στα γραφεία της πριν από δύο εβδομάδες.

Την περασμένη Τετάρτη, η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, ανακοίνωσε την περικοπή 11.000 θέσεων εργασίας που πλήττει περίπου το 13% του εργατικού της δυναμικού.

Δύο εταιρείες της Silicon Valley, η εξειδικευμένη στις υπηρεσίες πληρωμών Stripe και η πλατφόρμα κρατήσεων αυτοκινήτων με οδηγό σοφέρ, Lyft, ανακοίνωσαν επίσης πρόσφατα απολύσεις σε μεγάλη κλίμακα.

Το Twitter, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ, απέλυσε περίπου τους μισούς από τους 7.500 υπαλλήλους του.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο