15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έλον Μασκ: “Όχι” απαντούν στο τελεσίγραφό του

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Twitter αρνήθηκαν να υπογράψουν το τελεσίγραφο του Έλον Μασκ για περισσότερες ώρες εργασίας και “σκληροπυρηνικό Twitter”, και επέλεξαν να αποχωρήσουν από την εταιρεία απορρίπτοντας το τελεσίγραφο για σκληροπυρηνικό Twitter ή αποζημίωση.

Για τον επιχειρηματία “σκληροπυρηνικό twitter” σημαίνει εργασιακή γαλέρα χωρίς δικαιώματα διατυπωμένο όμως με μανατζερίστικη ορολογία ως εξής: «Αυτό θα σημαίνει πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση. Μόνο η εξαιρετική επίδοση θα αποτελεί επιτυχή βαθμό», φέρεται να γράφει στο email που απέστειλε στους εργαζόμενους και το οποίο επικαλείται πως είδε η Washington Post

Η νέα έξοδος των εργαζομένων απειλεί την καλή λειτουργία της πλατφόρμας, σημειώνει η Washington Post προσθέτοντας πως έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των μηχανικών που ασχολούνται με κρίσιμα συστήματα. Επίσης, μεταξύ αυτών που υπάρχουν αναφορές ότι έφυγαν σε «κύματα» είναι οι εργαζόμενοι στο τμήμα πολιτικής εμπιστοσύνης και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας εκείνων που εργάζονται για τον εντοπισμό παραπληροφόρησης, ανεπιθύμητων μηνυμάτων, ψεύτικων λογαριασμών και πλαστοπροσωπίας.

Στο μεταξύ ο Ελ. Μασκ “χαλάρωσε” την εντολή για ολοκληρωτική παύση της τηλεργασίας λέγοντας στους υπαλλήλους την Πέμπτη ότι θα τους επιτραπεί να εργάζονται εξ αποστάσεως εάν οι διευθυντές τους μπορούν να διαβεβαιώσουν η συμβολή τους είναι σημαντική.

Στο μεταξύ η εταιρεία κλείνει προσωρινά τα γραφεία της για το προσωπικό. Σε ένα μήνυμα που επικαλείται το BBC, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι τα γραφεία θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

“Ομορφος κόσμος” φτιαγμένος στα νέα “σκλαβοπάζαρα” των μονοπωλίων της τεχνολογικής βιομηχανίας.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο