12.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

AI Time Machine: Έτσι θα μοιάζατε αν ζούσατε.. στην Αρχαία Ελλάδα!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς θα μοιάζατε αν ζούσατε σε διάφορες περιόδους της ιστορίας; Πώς θα ήσασταν στην Αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, τον Μεσαίωνα ή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;

Το ΑΙ Time Machine είναι εδώ για να σας δώσει την απάντηση. Πρόκειται για ένα εργαλείο που κυκλοφόρησε ο ιστότοπος Genealogy MyHeritage, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει φωτορεαλιστικές εικόνες ενός ατόμου, όπως μπορεί να φαινόταν σε διαφορετικές περιόδους.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί φωτογραφίες ενός ατόμου και κατασκευάζει ένα μοντέλο αυτού σε ποικίλες στάσεις.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα προκαθορισμένα θέματα που τίθενται σε διαφορετικές εποχές, συνθέτει «υπερρεαλιστικές» εικόνες του ατόμου ως ιστορικού προσώπου.

«Το AI Time Machine είναι ένας δροσερός νέος τρόπος για να συνδέσεις τους ανθρώπους με την οικογενειακή τους ιστορία κάνοντας τους να φαίνονται όμοιοι με τους προγόνους τους. Τα τελευταία τρία χρόνια κυκλοφορήσαμε πολλές επιτυχημένες λειτουργίες που χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να ζωντανέψουν ιστορικές φωτογραφίες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Gilad Japhet, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MyHeritage.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το AI Time Machine

Αρχικά, πρέπει να κατευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του εργαλείου και να ανεβάσετε 10 έως 25 φωτογραφίες ενός ατόμου, τραβηγμένες σε διαφορετικές ημέρες και σε διάφορες ρυθμίσεις, πόζες και γωνίες. Όλες οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν πρέπει να είναι του ίδιου ατόμου και να μην είναι γυμνές ή με μαγιό.

Στη συνέχεια μπορείτε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε σε έναν λογαριασμό MyHeritage. Τότε, δημιουργείται ένα μοντέλο του επιλεγμένου ατόμου, όπως σε δεκάδες προκαθορισμένα «θέματα» σε διαφορετικές ιστορικές εποχές.

Συνήθως χρειάζονται από 30 λεπτά έως δύο ώρες για να δημιουργηθούν τα αποτελέσματα από τις αρχικές εικόνες εισόδου.

Όταν οι φωτογραφίες είναι έτοιμες θα λάβετε ένα email.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο