15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Black Friday: Ασυναγώνιστη τιμή για το vivo Y35!

Η vivo φέρνει στην αγορά ακόμη μια συσκευή για τη δημοφιλή σειρά Y, η οποία δανείζεται χαρακτηριστικά από την υψηλότερη κατηγορία της και το καταπληκτικό V23, που είδαμε πριν μερικούς μήνες.

Το Y35 έρχεται να πλασαριστεί υψηλότερα από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς Y, με πιο premium χαρακτηριστικά, ενώ εμφανισιακά μπορεί εύκολα κάποιος να το μπερδέψει με το -κατά πολύ πιο premium- V23.

Η συσκευή μόλις λανσαρίστηκε στην Ελλάδα από τη vivo και τη βλέπουμε σε σούπερ – προσφορά για την Black Friday, στα €199, τιμή που λειτουργεί ιδιαίτερα προς όφελός της, όπως θα δούμε και παρακάτω.

Σχεδιασμός

Το vivo Y35 δεν θυμίζει σε τίποτα entry-level ή low mid-range κατηγορία, αφού ο σχεδιασμός και η ποιότητα κατασκευής φέρνουν σε πολύ πιο ακριβά μοντέλα. Για την ακρίβεια θυμίζει το V23, ένα κινητό που κοστίζει €549 και παρότι τα χαρακτηριστικά μπορεί να μην φτάνουν εκεί, η vivo έχει χρησιμοποιήσει έξυπνα στοιχεία από το design για να δώσει την premium αίσθηση. Οι γραμμές της συσκευής αντιστοιχούν σε άλλα μοντέλα της εταιρείας, με κυρτές γωνίες και επίπεδες επιφάνειες, που φέρνουν σε κάτι από iPhone.

H ματ πλάτη, ειδικότερα στο χρώμα που το δοκιμάσαμε, στο Starlit Blue, μπορεί να είναι πλαστική αλλά δίνει την αίσθηση του μετάλλου, ενώ το εκτενές camera island με τους δύο τεράστιους φακούς φέρνει περισσότερο σε… μεγαλύτερα «κυβικά». Η οθόνη διαθέτει στο κέντρο μια εγκοπή σε σχήμα σταγόνας και ίσως είναι το μοναδικό στοιχείο που θυμίζει εμφανισιακά συσκευές της κατηγορίας του.

Έχουμε πιστοποίηση IP5X και IPX4 για νερό και σκόνη, ενώ έχει περάσει από διεξοδικές δοκιμές και η ανθεκτικότητά του είναι εξαιρετική.

Κατά τ’ άλλα, έχουμε αισθητήρα στο πλάι, που μάλιστα είναι και ταχύτατος, ένα μονό ηχείο στο κάτω μέρος, το οποίο είναι όμως πολύ δυνατό και θύρα για ακουστικά 3.5mm, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά πλέον. Παράλληλα, στο επάνω μέρος βρίσκουμε το SIM tray, που μπορεί να ενσωματώσει δύο κάρτες, αλλά και micro SD για επέκταση αποθηκευτικού χώρου.

Οθόνη

Η οθόνη της συσκευής είναι αρκετά μεγάλη στις 6,58 ίντσες και είναι τεχνολογίας IPSLCD. Σε αυτήν την κατηγορία έχουμε συνηθίσει να μην δίνουμε πολύ σημασία στην οθόνη, όμως η συγκεκριμένη τα καταφέρνει περίφημα και κερδίζει τις εντυπώσεις. Για την ακρίβεια έχουμε ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz για ξεκούραστη και ομαλή κύλιση, αλλά και υψηλή φωτεινότητα, που φτάνει περίπου στα 550 nits.

Η ανάλυση είναι FullHD+ (2408×1080 – 401ppi) και τα χρώματα στο defaultείναι πολύ καλά ρυθμισμένα. Υπάρχουν πολλαπλά προφίλ και μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, όμως βρήκαμε την αρχική ρύθμιση ιδανική. Έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε τέτοια εικόνα σε ακριβότερες συσκευές, καθώς ειδικά για την τιμή που βρίσκει κάποιος τώρα τη συσκευή, δίνει ιδιαίτερη αξία συνολικά.

Κάμερες

Οι κάμερες επίσης ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία. Κι όμως έχουμε και πάλι ένα στοιχείο που δίνει μεγαλύτερη αξία στη συσκευή. Διαθέτει ένα φακό στα 50MPκαι δύο ακόμη για bokeh και macro στα 2MP, που λειτουργούν συμπληρωματικά. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 16MP.

H απόδοση στις φωτογραφίες είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς υπό το ηλιακό φως. Τα χρώματα είναι ζωηρά, έχουμε καλό εύρος και η καθαρότητα είναι πολύ ικανοποιητική. Σε νυχτερινές λήψεις, το Y35 τα καταφέρνει επίσης καλά, με λήψεις που θα ζήλευαν άλλα κινητά σε αυτά τα χρήματα.

Σε βίντεο, φτάνει τα 1080p σε ανάλυση με 30 καρέ το δευτερόλεπτο και δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω.

Επιδόσεις / UI

Το Y35 ενσωματώνει τον Snapdragon 680 της Qualcomm, έναν επεξεργαστή που βρίσκουμε και στα Samsung Galaxy A23 και Redmi Note 11. Είναι στα 6nm και υποστηρίζει 4G δίκτυα. Αυτό που δίνει έξτρα πόντους στο Y35 είναι τα 8GBRAM, τα οποία είναι υπερ-αρκετά. Μάλιστα, η vivo φρόντισε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εικονική μνήμη έως και ακόμη 8GB, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να δείτε το κινητό να μην «τραβάει».

Σε συνδυασμό με τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα 90Hz, η περιήγηση στα μενού και τις εφαρμογές είναι απολαυστική και ιδιαίτερα ομαλή, ενώ διατίθεται και ειδική λειτουργία Ultra Game Mode, που σας επιτρέπει απρόσκοπτη εμπειρία, μέσω εξατομίκευσης, όσο παίζετε.

To UI είναι το Funtouch 12, το οποίο έρχεται επάνω στο πιο πρόσφατο Android 12 και δίνει δεκάδες επιλογές παραμετροποίησης, με πολύ καθαρό σχεδιασμό και καθόλου bloatware. Μπορείτε να ρυθμίσετε διάφορα χρώματα για εικονίδια και wallpapers, ενώ δίνονται και πολλαπλές επιλογές ασφαλείας, όπως για παράδειγμα έλεγχος της κάμερας και ειδοποίηση, ανάμεσα σε άλλα.

Είναι ένα εξαιρετικό UI, το οποίο προσδίδει ακόμη περισσότερο στην premium εικόνα της συσκευής.

Αυτονομία / Φόρτιση

Η μπαταρία του Y35 είναι τεράστια, στα 5000mAh και η φόρτιση είναι στα 18W. Φτάνει περίπου τη 1,5 ημέρα χρήσης, ακόμη και με τον ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz. Παρότι είναι προεπιλεγμένο το “smart”σαν χρήση, που εναλλάσσεται ανάμεσα σε 60 και 90, προτείνουμε εύκολα να θέσετε τον ρυθμό στα 90, χωρίς να ανησυχείτε για την μπαταρία.

Συμπέρασμα

Το vivo Y35 είναι μια συσκευή που έρχεται να ενώσει την -πιο budget-friendly-Y series της vivo με την-πιο premium-V series, καθώς δανείζεται στοιχεία που βλέπουμε σε πιο ακριβά smartphones, όπως το V23. Με σημαντική επιτυχία, στοχεύει σε εξαιρετική οθόνη, πολύ καλή αυτονομία και ικανοποιητικές φωτογραφικές δυνατότητες, ενώ και οι επιδόσεις του είναι άνω των στάνταρ της κατηγορίας.

Όλα αυτά όμως, ενώ συγκρίνουμε τη συσκευή με την κανονική της τιμή… Αυτήν τη στιγμή, η vivo διαθέτει το Y35 στις Black Friday προσφορές της. Στην τιμή αυτή, δεν έχει ανταγωνισμό.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο