15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε.. πόλεμο με την Apple ο Έλον Μασκ

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κήρυξε και επίσημα πόλεμο στη μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο.

Ο Έλον Μασκ κατηγόρησε την Apple για λογοκρισία και μονοπωλιακές πρακτικές σε μια σειρά από tweets, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία «σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό» τις διαφημίσεις στο Twitter. Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter αναρωτιέται αν η Apple και ο διευθύνων σύμβουλός της Tim Cook «μισούν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

 

«Η Apple έχει επίσης απειλήσει να βγάλει το Twitter από το App Store της, αλλά δεν μας λέει το γιατί», έγραψε ο Musk στο Twitter.

 

Ο Musk επέκρινε επίσης την προμήθεια του 30% που παίρνει η Apple από την πλειοψηφία των πωλήσεων που γίνονται μέσω του App Store της. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία όπου μια πινακίδα αυτοκινητόδρομου δίνει δύο επιλογές: «Πλήρωσε 30%» ή «πήγαινε σε πόλεμο». Το αυτοκίνητο της φωτογραφίας επιλέγει τον δρόμο του πολέμου (έκτοτε το tweet σβήστηκε, χωρίς να είναι σαφής ο λόγος).

Twitter: Γιατί ο Μασκ κήρυξε πόλεμο με την Apple-1

Πολλές μικρότερες εταιρείες έχουν επικρίνει στο παρελθόν την προμήθεια του 30% της Apple στο App Store. Η χρέωση αυτή είναι και το αντικείμενο μιας συνεχιζόμενης δικαστικής διαμάχης μεταξύ της εταιρείας παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών όπως το Fortnite, Epic Games, και του τεχνολογικού γίγαντα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk ασκεί κριτική στο App Store της Apple. Τον Μάιο, είχε πει ότι η προμήθεια του 30% είναι «κυριολεκτικά 10 φορές υψηλότερη από ό,τι θα έπρεπε».

Ωστόσο, οι χθεσινοβραδινές επιθέσεις κλιμακώνουν τη διαμάχη μεταξύ Musk και Cook. Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk τοποθετείται δημοσίως κατά άλλων δισεκατομμυριούχων, αφού στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική μέσω του Twitter σε επιχειρηματίες όπως ο Jeff Bezos και ο Bill Gates.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο