16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αποφυλακίστηκε ο κληρονόμος της Samsung

Αποφυλακίζεται μετά από ένα χρόνο ο κληρονόμος και διευθύνων σύμβουλος του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung Group, Τζει Λι μετά από απόφαση του εφετείου της Νότιας Κορέας.

Ο Λι είχε καταδικαστεί για την δωροδοκία της πρώην προέδρου της χώρας Παρκ Γκουν-χιέ, και το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις συγκλόνισε τη Νότια Κορέα.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο 49χρονος αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως, είναι ένοχος μεταξύ άλλων για διαφθορά και ψευδορκία στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χίε.

Σύμφωνα με το δικαστήριο ο Λι δωροδόκησε με περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια την πρόεδρο Παρκ με αντάλλαγμα πολιτικές χάρες. Η οικονομική στήριξη που πρόσφερε η Samsung στην έμπιστη φίλη της προέδρου, την Τσόι Σουν-σιλ, ισοδυναμεί με δωροδοκία, περιλαμβανομένων των 6,4 εκατομμυρίων δολαρίων (5,4 εκ. ευρώ) που κέρδισε χορηγώντας την καριέρα της κόρης της Τσόι στην ιππασία.

Διαβάστε επίσης: Ο Lei Jun έγινε αντιπρόεδρος στον Κινέζικο Οργανισμό Ποιότητας και παραδέχεται την ποιότητα των προϊόντων της Xiaomi

Σε αντάλλαγμα για τις συνεισφορές αυτές, η Samsung δέχθηκε τη στήριξη της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας για την αμφιλεγόμενη συγχώνευση το 2005 δύο θυγατρικών της, κάτι που βοήθησε τον Λι να ενισχύσει τον έλεγχό του στον όμιλο.

Ο 49χρονος Λι φυλακίστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και η απόφαση προέβλεπε πέντε χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της διαφθοράς.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο