20.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tέλος στους κοινούς κωδικούς βάζει το Netflix

Το Netflix έχει ξεκαθαρίσει ότι έρχεται το τέλος του διαμοιρασμού κωδικών και λογαριασμών, κάτι που αναμένεται να γίνει αρκετά σύντομα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, θα κόψει το διαμοιρασμό κωδικών από τις αρχές του 2023, αλλά θα το κάνει σταδιακά χρεώνοντας έξτρα για κάθε “λαθραίο” λογαριασμό.

Από την κίνηση αυτή θα επηρεαστούν πάνω από 100 εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix που παρακολουθούν σειρές και ταινίες στην πλατφόρμα, μέσα από κωδικό που μοιράζονται με κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή τους.

Με βάση το σκεπτικό του Netflix, το 1/3 των συνολικά 223 εκατομμυρίων συνδρομητών του δεν πληρώνει καν για την υπηρεσία και φυσικά θέλει να βγάλει λεφτά από αυτά τα 100 εκατ. χρηστών.

Πρόσφατα το Netflix λάνσαρε και το φθηνό πακέτο με υποστήριξη διαφημίσεων σε μερικές χώρες με κόστος $6.99 το μήνα, το οποίο μέχρι στιγμής είχε ένα πού χλιαρό ξεκίνημα.

Ακόμη το Netflix παραμένει η κορυφαία και πιο διαδεδομένη streaming πλατφόρμα του κόσμου με 223 εκατομμύρια παγκόσμιους συνδρομητές και είναι η πρώτη πλατφόρμα στον κλάδο που αντιμετωπίζει την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης, αλλά πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία, λένε στελέχη και επενδυτές.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο