15.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υποκλοπές: Ελέγχους στα αρχεία Cosmote, Vodafon και Wind αποφάσισε η ΑΔΑΕ

Τον έλεγχο στα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, της Cosmote, της Vodafone και της Wind αποφάισε η ΑΔΑΕ υπό το φόντο του σκανδάλου των υποκλοπών, την ώρα που η ΑΔΑΕ ανάβει το πράσινο φως στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα να ενημερωθεί σχετικά με τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και ελήφθη σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, οι έλεγχοι στις εγκαταστάσεις των εταιριών Cosmote, ΟΤΕ, Vodafone και Wind θα πραγματοποιηθούν με επικεφαλής τον Χρήστο Ράμμο. Μάλιστα πρόκειται να διερευνηθεί εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών τεσσάρων ατόμων.

Κατά την ΑΔΑΕ οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν και «σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδος, παραστεί ανάγκη κατά την εξέλιξη του ελέγχου».

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, θα αποστείλει αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο θα ζητεί «τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών».

Η ΑΔΑΕ αποσαφηνίζει επίσης ότι όλα τα παραπάνω θα γίνουν «το ταχύτερο δυνατό».

Ποιοι θα πλαισιώνουν τον Χρ. Ράμμο

Η Ομάδα θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Αρχής, Χρήστο Ράμμο καθώς και τους:

  • Στέφανο Γκρίτζαλη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος την Βασιλική Διαμαντοπούλου αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας,
  • Νικόλαο Παπαδάκη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Νικόλαο Ανδρουλακάκη, αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας και την Αικατερίνα Παπανικολάου, τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Γεώργιο Μισαηλίδη.
  • Για τεχνική υποστήριξη της Ομάδας ορίζεται ο Λάμπρος Ράπτης, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό/ΑΔΑΕ και για τη νομική της υποστήριξη η Βασιλική Τζαλαβρά, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.
  • Καθήκοντα γραμματειακής υποστήριξης θα ασκήσει ο Λάμπρος Ράπτης.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο