20.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Apple: Δικές της οθόνες για Apple Watch και iPhone από το 2024

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple θα αρχίσει να αντικαθιστά τις οθόνες των κινητών συσκευών της με τις δικές της οθόνες, ήδη από το επόμενο έτος.

Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται ότι θα ξεκινήσει με τα υψηλότερης ποιότητας Apple Watches στα τέλη του 2024 και θα αντικαταστήσει τις τρέχουσες OLED οθόνες με τη δική της microLED τεχνολογία. Το Bloomberg αναφέρει ότι η εγχώρια τεχνολογία της Apple θα περάσει και σε άλλες δημιουργίες της, συμπεριλαμβανομένου του iPhone. Η νέα οθόνη είναι πιο φωτεινή με πιο ζωντανά χρώματα και να κάνει να φαίνεται σαν οι επιφάνειες των ρολογιών είναι ζωγραφισμένες πάνω στο γυαλί. Επιπλέον, μπορεί να προβληθεί καλύτερα υπό γωνία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι προσπάθειες της Apple να δημιουργήσει τη δική της οθόνη για κάποιες από τις φορητές συσκευές της, ήδη ξεκινάνε από το 2018. Προφανώς, η Apple εργαζόταν αρχικά για να λανσάρει την τεχνολογία της το 2020, αλλά εμπόδια όπως το κόστος και οι τεχνικές προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη, είχαν αποτέλεσμα μια μεγάλη καθυστέρηση στην εμπορική κυκλοφορία της Οι ίδιες ανησυχίες εμπόδισαν επίσης την εταιρεία να συμπεριλάβει μεγαλύτερες οθόνες στα σχέδιά της και την είχαν ωθήσει να επικεντρωθεί στο να κάνει το Watch την πρώτη συσκευή με τη δική της οθόνη.

Παρά την καθυστέρηση και τις πιθανές μελλοντικές καθυστερήσεις – η Apple μπορεί να μεταθέσει το ντεμπούτο της οθόνης στο 2025, δήλωσαν οι πηγές του Bloomberg, με τη συγκεκριμένη κίνηση να αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα project της εταιρείας. Ο τεχνολογικός γίγαντας φέρεται να έχει δαπανήσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξή της και ήδη δοκιμάζει τη νέα οθόνη σε μια αναβάθμιση του Apple Watch Ultra. Επίσης, κατασκευάζει δοκιμαστικά τις οθόνες στις εγκαταστάσεις της στη Σάντα Κλάρα στη Καλιφόρνια, αν και μπορεί τελικά να αναθέσει τη μαζική παραγωγή σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η στροφή της Apple στις δικές της οθόνες θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τους προμηθευτές της, κυρίως τη Samsung και την LG. Όμως οι κατασκευαστές μπορεί να προετοιμάζονται γι’ αυτό εδώ και αρκετό καιρό: Εξάλλου, δεν είναι μυστικό ότι η Apple αναπτύσσει τα δικά της εξαρτήματα σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση από τρίτες εταιρείες. Είχε προηγουμένως απομακρυνθεί από τους επεξεργαστές της Intel προς τα δικά της τσιπ για τους υπολογιστές Mac και φέρεται να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα δικά της ασύρματα τσιπς στα iPhone μέχρι το 2025 μειώνοντας περαιτέρω την εξάρτησή της από τη Qualcomm.

Πηγή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο