20.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εφιάλτης για την Apple η διαρροή κώδικα του iOS 9

Ο πηγαίος κώδικας του iBoot ανέβηκε στο GitHub διαθέσιμος για κάθε ενδιαφερόμενο!

Η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τεράστιο ζήτημα ασφαλείας του mobile λειτουργικού της, αφού μέρος του πηγαίου κώδικα του iOS 9 διέρρευσε και έχει ανέβει από άγνωστο στο GitHub. Εκτιμάται πως ο κώδικας που διέρρευσε είναι αυθεντικός και πως τα jailbreaks στο iOS θα επανεμφανιστούν σύντομα.

Μπορεί το iOS 9 να είναι παλιό, όμως τμήματα του κώδικα χρησιμοποιούνται ακόμα, όπως είναι ευνόητο. Το χειρότερο δε για την Apple είναι πως ο κώδικας που διέρρευσε αφορά στο iBoot, το τμήμα του λειτουργικού που διαχειρίζεται την εκκίνηση των iPhone.

Το iBoot είναι η πρώτη διεργασία τού λειτουργικού που τρέχει όταν εκκινεί η συσκευή, η οποία επιβεβαιώνει πως εκτελείται η ορθή έκδοση του iOS. Ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο έλεγχο ασφαλείας που τρέχει η Apple στις συσκευές της, οπότε ο συγκεκριμένος κώδικας παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για τους hackers που θέλουν να σπάσουν το λειτουργικό.

Διαβάστε επίσης: Παλιότερες εκδόσεις IOS μπόρεσαν και εγκατέστησαν πολλοί χρήστες, λόγο λάθους της Apple!

Στην Apple έχει σημάνει συναγερμός, αφού όπως διαπιστώθηκε ο κώδικας έχει διαρρεύσει εδώ και μήνες, αλλά αρχικά τον είχαν ανεβάσει στο Reddit και το ζήτημα δεν έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι που τον έχουν ανακαλύψει δεν έχουν δουλέψει ήδη πάνω σε jailbreaks.

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι τι θα γίνει τελικά ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Via

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο