22.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωνητική συνομιλία μέσω Discord στο PlayStation 5 δοκιμάζει η Sony

Μια νέα έκδοση beta του λογισμικού συστήματος PS5 έχει προσθέσει τη φωνητική συνομιλία στο Discord και την υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού ανανέωσης για οθόνες 1440p, μεταξύ μιας σειράς άλλων αναβαθμίσεων.

Όπως ανακοινώθηκε στο PlayStation Blog, το νέο λογισμικό συστήματος είναι διαθέσιμο για συμμετέχοντες της beta στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η προσθήκη της φωνητικής συνομιλίας Discord, η οποία επιτρέπει κλήσεις μεταξύ πλατφόρμων μέσω του δημοφιλούς συστήματος Discord. Οι χρήστες θα πρέπει να συνδέσουν τους λογαριασμούς Discord και PlayStation Network για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία και, στη συνέχεια, να ξεκινήσουν μια κλήση στην εφαρμογή Discord για κινητά πριν τη μεταφέρουν στην κονσόλα τους. Φαίνεται λίγο πιο περίεργο από ένα τυπικό πάρτι PSN, αλλά αναμφίβολα θα είναι πολύ ευπρόσδεκτο σε όσους παίζουν συχνά με φίλους που είναι σε Xbox και PC.

Το άλλο βασικό χαρακτηριστικό της ενημέρωσης beta είναι η υποστήριξη Variable Refresh Rate για οθόνες ανάλυσης 1440p. Αυτό επιτρέπει πιο ομαλή οπτική απόδοση όταν χρησιμοποιείτε οθόνη HDMI 2.1 συμβατή με VRR, υπό την προϋπόθεση ότι το παιχνίδι υποστηρίζει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης. Το VRR μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις οθόνης και βίντεο.

Η νέα beta παρέχει επίσης μια ποικιλία μικρότερων αναβαθμίσεων που εστιάζουν στην εμπειρία του χρήστη. Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα κοινής χρήσης της οθόνης σας απευθείας από την κάρτα προφίλ ενός φίλου, μία καρτέλα “Friends Who Play” που δείχνει ποιος από τη λίστα φίλων σας παίζει επίσης το παιχνίδι που βλέπετε, μια νέα χειροκίνητη λειτουργία για την αποστολή συγκεκριμένων στιγμιοτύπων από την κονσόλα προς το PS App, φίλτρα PS VR και PS VR2 για τη βιβλιοθήκη παιχνιδιών, μια νέα λειτουργία μεταφοράς δεδομένων από PS5 σε PS5 (διαθέσιμη μέσω Wi-Fi ή LAN) και ένα αναδυόμενο παράθυρο ειδοποίησης για παιχνίδια PS4 που σας ειδοποιεί για οποιαδήποτε αποθήκευση δεδομένων παιχνιδιού PS4 έχετε στο cloud.

Υπάρχει επίσης μια περιορισμένη έκδοση στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο για φωνητικές εντολές λήψης βίντεο. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να λένε “Hey PlayStation, capture that” για να αποθηκεύσουν ένα βίντεο κλιπ του παιχνιδιού. Ζούμε τις μέρες του Xbox Kinect ξανά.

Για περισσότερα από τον κόσμο του PlayStation, ρίξτε μια ματιά στα παιχνίδια που έρχονται στο PS Plus τον Φεβρουάριο, καθώς και τα νέα ότι η συλλογή PS Plus του PS5 θα αφαιρεθεί εντελώς αργότερα φέτος.

ΠΗΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Leave a reply

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο